După Bolojan, încă un liberal ajuns la președinția unui Consiliu Județean anunță concedieri masive

DE Mircea Marian | Actualizat: 28.10.2020 - 11:24
Romeo Dunca Foto: Facebook

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca, vrea să dea afară circa 500 de angajați ai consiliului. Marți, și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat concedieri la instituția pe care o conduce.

SHARE

“Descoperim lucruri interesante și abia așteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu, se aude că muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, 1.300.000 lei. E greu de crezut, dar vom vedea…”, a scris Dunca, pe Facebook.

Expres de Banat susține că el ar dori să concedieze 500 de angajați și ar face astfel o economie de 600.000 de euro pe lună.

Muzicanții despre care a scris noul președinte sunt angajații Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din subordinea Consiliului Județean. 

Înainte de a intra în politică, el deținea o companie de transport și era un critic dur al statului român: “Am ajuns la această fugă de răspundere și la faptul că statul s-a erijat într-un fel de asupritor. Nu este un supervizor echitabil, care să zică îți respecți obligațiile, e greu, te taxăm, dar dacă ai câștigat un ban cinstit, atunci trebuie să te apărăm și să și rămâi cu el. Dacă cineva vine și te prejudiciază, aparatul nostru te apără. Nici vorbă să fie așa! La noi este un fel de haiducie. Lipsa de competență de la toate nivelurile o resimțim. Lipsa forței de muncă calificate, lipsa oamenilor din sistem, lipsa profesioniștilor din Poliție…. Nu putem să fim ca în Evul Mediu și să ne facem singuri dreptate, am acceptat asta. Cel care câștigă un ban muncind nu este apărat. Dacă te duci să reclami niște abuzuri, nu are nimeni timp să se ocupe de tine. Ei au mereu alte probleme. Toate instituțiile sunt folosite să răspundă atunci când e vreun interes politic. Altfel nu are nimeni nicio treabă“.

În 2019, Romeo Dunca a scris, pe Facebook, că Dominic Fritz ar fi un bun primar. 

“Am dat credit alianței USR-PLUS începand cu 4 iunie 2019. Încă de la prima declarație a dlui Fritz mi-am dat seama că dorința de schimbare e puternică in primul rand printre tinerii ce nu doresc să părăsească România.

O alianță a forțelor de dreapta ar fi măturat pe jos cu PSD-ul si avortonii lui oriunde ea s-ar fi făcut“, a scris, la 28 septembrie 2020, Romeo Dunca, pe Facebook, după ce și el, și Fritz, au câștigat alegerile. 
El este cunoscut și pentru pasiunea sa pentru sporturile extreme. În 2006 a participat la raliul Paris-Dakar, a mers în expediție pe vîrful Manaslu din Himalaya, la 8.156 de metri, într-o expediție de 26 de zile.

Marți, Ilie Bolojan, ales președinte al CJ Bihor, a anunțat că vrea să dea afară 86 din cei 174 de angajați ai consiliului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te