Nicolae Ciucă: Nu suntem într-o situaţie în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.11.2023 - 13:49
Nicolae Ciucă: Nu suntem într-o situaţie în care să ne suportăm sau nu - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat tensiunile din interiorul Coaliţiei, în urma declaraţiilor recente venite din ambele partide, la puţin timp după ultimele replici dintre europarlamentarul liberal Rareş Bogdan şi liderul PSD, Marcel Ciolacu.

SHARE

Ciucă a arătat că ”nu sunt într-o situaţie în care să se suporte sau să nu se suporte unii pe alţii” şi că respectul trebuie să fie reciproc. 

”Ne-am asumat să facem acest construct politic, mergem cu el, până la capăt. Nu cred că ne putem permite nici PNL, nici PSD, să producem un dezechilibru politic”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă: Nu suntem într-o situaţie în care să ne suportăm sau nu

”Nu este normală niciun fel de astfel de discuţie într-o coaliţie. O coaliţie trebuie să se bazeze pe respect între parteneri şi atunci respectul se concretizează şi în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spaţiul public”, a spus preşedintele PNL, la sediul partidului, despre schimbul de replici între Rareş Bogdan şi premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat despre declaraţia premierului Marcel Ciolacu, potrivit căreia Rareş Bogdan nu ar trebui să mai participe la şedinţele coaliţiei, Ciucă a spus: ”Respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă”.

”Eu sunt convins că, aşa cum am găsit soluţii până acum şi am înţeles că mai presus de orice astfel de reacţie personală şi orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm şi să asigurăm stabilitatea ţării, să putem să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun Guvern”. Cum l-a numit pe Rareș Bogdan

Urmează să venim cu bugetul, să avem o construcţie bugetară pentru anul 2024 aşa cum s-a asumat în coaliţie, şi atunci ne trebuie linişte şi trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem”, a completat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă se pune problema ieşirii de la guvernare a PNL, preşedintele PNL a spus: ”Tocmai am vorbit despre seriozitatea responsabilităţii actului de guvernare.

Actul de guvernare în momentul de faţă este între două partide, PNL şi PSD, ca atare ambele partide trebuei să îşi asume menţinerea stabilităţii coaliţiei şi guvernarea ţării.

Nu ne putem permite să destabilizăm situaţia politică a ţării, pentru că, odată cu o astfel de situaţie, se produc efecte pe care nu le putem controla niciunul dintre noi”.

Citeşte şi: Rareș Bogdan, foc și pară pe PSD: „Au în ADN ura faţă de societatea şi capitalismul de cumetrie”

”Preşedintele ţării tocmai a asigurat realizarea, constituirea acestei coaliţii pentru a putea să guvernăm ţara”, a menţionat Ciucă, conform News.ro.

Preşedintele PNL a confirmat că a vorbit cu premierul Marcel Ciolacu după acest scandal. ”Imaginea coaliţiei este afectată de astfel de schimburi între membrii celor două partide, în sensul în care ieşim în spaţiul public cu subiecte absolut marginale faţă de ceea ce avem voi de făcut”, a comentat Ciucă.

Dezechilibre

Nicolae Ciucă a fost întrebat şi cum comentează afirmaţia lui Rareş Bogdan, că atmosfera în coaliţie a devenit una insuportabilă pentru PNL.

”Aici este absolut obligatoriu să înţelegem că nu suntem într-o situaţie în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii pe alţii. Ne-am asumat să facem acest construct politic, mergem cu el până la capăt.

Nu cred că ne putem permite, nici PNL, nici PSD, să producem un dezechilibru politic în acest moment”, a afirmat Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te