Marcel Ciolacu a cumpărat de la un târg din Buzău cârnaţi de Pleşcoi

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.09.2023 - 21:01
Marcel Ciolacu a cumpărat din Buzău cârnaţi de Pleşcoi - Foto: X/Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a cumpărat de la un târg din Buzău cârnaţi de Pleşcoi, pe care a afirmat că-i va mânca în drum spre Bucureşti. De la Târgul Gaudeamus, şi-a ales cărţi, dar l-a rugat pe Lucian Romaşcanu să le plătească, portofelul fiind la maşină.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Târgul de Carte Gaudeamus. Anterior, la Târgul Toamna Buzoiană, premierul a cumpărat cârnaţi de Pleşcoi, pe care a afirmat că-i va mânca în drum spre Bucureşti.

După conferinţa de presă susţinută la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Buzău cu fermierii, premierul Marcel Ciolacu a mers la Târgul de Carte Gaudeamus, derulat în apropierea Consiliului Judeţean.

Marcel Ciolacu a cumpărat din Buzău cârnaţi de Pleşcoi

A vizitat standurile mai multor edituri şi şi-a ales câteva cărţi, dar nu a avut bani să le plătească aşa că sarcina achiziţionării i-a revenit preşedintelui PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, căruia Marcel Ciolacu i-a cerut să plătească cărţile spunându-i că ”funcţia aceasta vine cu drepturi, dar şi cu anumite obligaţii”.

Ulterior, premierul a mers, însoţit de ministrul Agriculturii, primarul municipiului Buzău, preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele PSD Buzău Lucian Romaşcanu la Târgul Toamna Buzoiană.

Ciolacu a vizitat standurile producătorilor, a primit cadou seminţe de legume de la standul Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, a fost servit cu must proaspăt de un producător buzoian, după care s-a oprit la un stand al unui fermier care vindea brânzeturi şi a cerut o felie de caş puţin sărat spunându-i vânzătoarei că îi este foarte poftă, conform News.ro.

Citeşte şi: Sighiartău cere înlăturarea lui Ciolacu și dă un termen. „Ne pune într-o situație jenantă”

Un producător de legume din zona Limpezis l-a oprit pe premier şi l-a întrebat când vor acorda ajutorul de minimis pe care producătorii îl aşteaptă de atâta vreme. Ciolacu l-a chemat imediat pe ministrul Agriculturii, aflat puţin în urma sa, spunându-i că ”este cineva care vrea să te bage în şedinţă”.

Ionuţ Barbu i-a explicat fermierului că întârzierea s-a datorat faptului că Guvernul a suplimentat valoarea ajutorului, dar că plăţile urmează să înceapă de marţea viitoare.

De asemenea, premierul s-a mai oprit în faţa unui producător de cârnaţi, a gustat din produsele oferite şi a cumpărat un kilogram de cârnaţi de Pleşcoi, afirmând că intenţionează să mănânce în maşină în drum spre Capitală.

Citeşte şi: Klaus Iohannis evită să spună clar dacă susţine iniţiativa lui Ciolacu, să dea în judecată Austria

Marcel Ciolacu a discutat cu cei prezenţi la Toamna Buzoiană şi în special cu copiii, cu care a făcut mai multe fotografii atât la iniţiativa sa cât şi celor mici.

Premierul a refuzat să urce pe scenă pentru a deschide oficial Târgul Toamna Buzoiană şi după ce a luat masa la una din terasele amenajate în târg a pornit spre ieşire, vizitând o altă parte din producătorii buzoieni.

Ciolacu s-a îndreptat apoi spre maşină pentru a-şi lua portofelul, după care s-a întors la un producător de brânzeturi de unde şi-a cumpărat 500 de grame de caş şi o bucată de urdă, produse pentru care a plătit puţin peste 40 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te