LOCALE 2020 Într-unul din cele mai bogate județe, nu e clar cine cu cine se bate

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.08.2020 - 18:24

În Ilfov, unul din cele mai bogate județe din țară, bătălia pentru președinția Consiliului Județean se duce între Hubert Thuma, de la PNL, și, probabil, Mihai-Sandu Niță, de la PSD. Cum filiala PSD Ilfov, însă, a fost dizolvată, nu e clar dacă Niță va mai candida.

SHARE

În 2014, Înalta Curte de Casatie și Justiție l-a găsit vinovat pe Thuma de folosire a influenței sau a autorității de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. El a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

Pe propriul blog, Thuma susține că nu s-a ales cu nimic din toată povestea: "Pentru ce am fost inițial acuzat, instanța a decis că sunt nevinovat. Condamnarea mea a fost pentru ceva ce nu s-a regăsit în capetele de acuzare, drept urmare eu nu am făcut niciun demers de a mă apăra pentru ceva ce nu știam că sunt acuzat. Dar să vorbim direct: am ajutat o primăria Ciolpani să primească utilaje de la o primărie din București. Nu a existat niciun prejudiciu și nu am avut niciun profit personal."

Însă, în 2017 el a devenit președintele PNL Ilfov, iar în februarue 2020 a fost desemnat candidat la președinția CJ Ilfov, dându-l deoparte pe liberalul Marian Petrache. 

Mihai-Sandu Niță a fost prefect de Ilfov în guvernarea Dăncilă și este autorul cugetării: “Sunt ilfovean din Ilfov, rămân în Ilfov, pentru Ilfov!”. Presa locală consemnează, laudativ, și faptul că, în calitate de prefect a decis ca în data de 24 octombrie a fiecărui an să fie marcată Ziua Fermierului Ilfovean. Niță a terminat facultatea la 34 de ani, la o universitate privată, și, potrivit CV-ului său, are și un master în geopolitică, dar nu precizează cine i l-a acordat. 

Și numele lui Thuma, și cel al lui Niță, apar într-o înregistrare difuzată de Rise Project, înregistrare în care un interlop susține că ar avea legături cu ambii. 

Totuși, la 30 iulie, organizația PSD Ilfov a fost dizolvată, așa că nu este clar dacă Niță va mai candida. În fruntea oragnizației a fost pus Viorel Iordache, președinte executiv al PSD Voluntari, considerat a fi omul lui Florentin Pandele. 

Din partea USR PLUS, candidat la șefia CJ Ilfov este Ciprian Teleman, contabil și antreprenor, membru al PLUS. 

La ora redactării acestui articol, nu se știa cine se va bate cu Florian Pandele, în voluntari. Din partea USR va candida un farmacist, Bogdan Rolea. PNL nu pare să fi anunțat un contracandidat. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -