Klaus Iohannis va participa marți la o dezbatere, la Biblioteca Centrală Universitară din București

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.11.2019 - 23:12

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat că va asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, marți, 19 noiembrie 2019, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, la care participă Klaus Iohannis, mass-media, politologi.

SHARE

Având în vedere anunțul public al candidatului PNL, de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a lui Klaus Iohannis, propunerea SNSPA de a asigura un spațiu neutru acestui eveniment a fost agreată.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că la dezbaterea de marţi vor fi abordate toate temele de interes într-o campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale.

„Vom discuta despre mandatul care a trecut, despre reuşite, despre ce s-ar fi putut face poate mai bine şi urmează să se facă în al doilea mandat, despre diferite teme de interes pentru public. Pentru mine este importantă această dezbatere, fiindcă românii acum sunt foarte interesaţi de aceste teme şi din acest motiv am gândit un format care realmente ajunge la chestiune, nu o discuţie formală sau de tip cancan, ci o discuţie aplicată pe ce a făcut şi ce va face preşedintele", a afirmat Iohannis.

Despre refuzul de a avea o dezbatere cu contracandidatul Viorica Dăncilă, şeful statului a răspuns: „Cu această doamnă nu am acceptat discuţia în principal pentru că este reprezentanta unui partid care este nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor şi eu nu sunt dispus să legitimez aşa ceva".

Klaus Iohannis speră ca alături de români să reediteze victoria de la alegerile prezidenţiale di urmă cu cinci ani.

„Sper că şi de această dată, împreună cu românii, putem să repetăm acea reuşită. Şi că veni vorba de cine votează, nu uitaţi, alegătorii sunt eroii acestor alegeri şi mă bazez mult pe votul lor", a mai spus el.

„Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării”, se arată într-un comunicat al SNSPA.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -