Kelemen Hunor: România ar avea nevoie de un guvern stabil care trebuie învestit după 20 decembrie

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.12.2020 - 22:53
capital.ro

Preşedintele UDMR, Humor Kelemen, a declarat, duminică seară, că România ar avea nevoie de un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru-dreapta, precizând că nu a primit nicio solicitare pentru negocieri din partea niciunei formaţiuni politice.

SHARE

Liderul UDMR a declarat că primul lucru care trebuie făcut după învestirea Guvernului este votarea legii bugetului. 
 
“Primul pas care trebuie făcut imediat după 20 decembrie este să învestim un guvern cu o stabilitate politică şi să susţinem dacă este posibil un guvern care foarte repede între Crăciun şi Anul Nou va da o lege a bugetului pentru 2021 fiindcă este legea cea mai importantă care trebuie votată de noul Parlament înainte de Anul Nou, să avem un buget fiindcă aşteptările sunt mari”, a transmis Hunor Kelemen.
 
El a precizat că rezultatul obţinut de UDMR la alegerile parlamentare este unul echilibrat. 
 
“E un rezultat bun, echilibrat, un rezultat proporţional, trbuie să aşteptăm solicitarea voturilor atât în ţară, cât şi în străinătate, dar sunt convins că rezultatul nostru de pe şase la sută va rămâne şi va fi un rezultat prin care vom contribui la dezvoltarea societăţii noastre şi la apărarea drepturilor comunităţii maghiare din România”, a explicat preşedintele UDMR.
 
Întrebat dacă i-a solicitat vreun partid să facă o coaliţie şi pe cine ar alege, Hunor Kelemen a răspuns: “Nu am avut astfel de discuţii în această seară, nici în zilele trecute şi pot să vă spun ceea ce am mai spus nu numai în campania electorală, ci în toată această perioadă România ar avea nevoie şi din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit, un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru-dreapta. Nu ne-am schimbat părerea, nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar până când nu sunt numărate toate voturile mi-e greu să spun mai mult mai ales că nu există nicio solicitare din partea nimănui să discutăm. Important este să avem un Guvern până în 22,23 decembrie şi să fie unul stabil, asta înseamnă cel puţin 60% în Parlament. Un guvern cu 50 plus câteva voturi nu înseamnă un Guvern stabil şi ne vom întoarce în criza politică”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.