Încă un eșec pentru Stelian Ion: legile lui Dragnea rămân în vigoare. O nouă încercare, la toamnă

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.06.2021 - 23:04

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că, în prezent, legile Justiţiei sunt în etapa finală a elaborării şi speră ca în următoarea sesiune parlamentară acestea să se afle pe masa Legislativului.

SHARE

„Legile Justiţiei (...) sunt în etapa finală a elaborării lor după ce am anunţat în martie că la minister sunt finalizate după o perioadă de şase luni de dezbateri publice, de consultări. Urmează această perioadă în care în cadrul unui grup de lucru format în coaliţie se fac unele ajustări.

Am aşteptarea ca în următoarea sesiune parlamentară, pentru că deja a mai rămas foarte puţin din actuala sesiune, să fie pe masa Parlamentului şi să înceapă dezbaterea - e vorba de trei mari legi ale Justiţiei, de cele mai importante legi care reglementează sistemul judiciar'', a precizat ministrul, duminică, la Digi 24. 

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Tornadă formată în apropiere de Mahmudia

Pe de altă parte, Stelian Ion vrea o sesiune parlamentară extraordinară pentru deființarea Secției Speciale. Felul în care va fi adoptată legea pentru desființarea SIIJ va fi un semnal pentru dezbaterile pe legile justiției.

„Astăzi Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie ar fi trebuit să fie deja istorie. (...) SIIJ-ul, aşa cum am spus, are zilele numărate, pentru că la începutul lunii iulie vom primi şi avizul din partea Comisiei de la Veneţia, care eu nu am emoţii personal că va fi un aviz în care se va merge pe aceeaşi linie, Comisia de la Veneţia a criticat de la bun început înfiinţarea acestei Secţii speciale şi nu am aşteptarea să aibă o altă opinie. (...)

Imediat după ce vom avea acest aviz din partea Comisiei de la Veneţia, adică la începutul lunii iulie, am propus o sesiune extraordinară a Parlamentului, a Senatului, pentru a vota în cameră decizională - deci, nu mai avem de trecut prin mai multe etape; deja legea a fost votată în Cameră, urmează votul final în Senat. (...)

Desfiinţarea Secţiei speciale se va întâmpla, asta e o certitudine. Faptul că nu s-a realizat până acum este un lucru care nu ne dă motive de bucurie, însă această secţie, în această perioadă de vacanţă parlamentară, eu cred că ar trebui desfiinţată'', a declarat ministrul Justiției.

Citește și: Ministrul Justiției: Secția specială are zilele numărate

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.