Ieri dușmani, azi tovarăși. Cum se înjurau Tăriceanu, Vasilescu și Daea. Nicolicea era cu Băsescu

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.04.2019 - 14:25
Tăriceanu și Olguța Vasilescu, ieri dușmani, azi prieteni. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Traseismul politic și schimbarea alianțelor de guvernare îi aduce în aceeași barcă pe oameni care, nu demult, se înjurau cu toată gura.

SHARE

PSD: Tăriceanu, un mincinos  

Au fost vremuri în care, liderii coaliției aflată, azi, la guvernare nu se iubeau deloc. După 2004, Tăriceanu a devenit premierul României din partea liberalilor, iar PSD a fost trimis în opoziție.

Așa că, în 16 iunie 2005, social democrații depuneau moțiunea „Dictatura și incompetența guvernului Tăriceanu împotriva integrării europene a României”.  „Guvernul Tăriceanu nu mai poate păcăli pe nimeni. Căderea actualului guvern ar fi o izbăvire pentu niște oameni care se chinuie de șase luni fără să înțeleagă prea bine ceea ce li se întâmplă. Și mai ales, o șansă pentru cetățenii României care au de suferit de pe urma actualei echipe guvernamentale. Îi invităm pe toți parlamentarii să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului Tăruiceanu”, scria PSD în moțiunea de cenzură.  

Vasilescu, atacat la „agricultura” lui Daea. Și, apoi la Tăriceanu

Olguța Vasilescu a fost „gura de tun” a lui Vadim Tudor, mai ales în perioada 2000 – 2004, atunci cân aceasta era deputat al PRM.

În 2002, la Vasilescu spunea că guvernul PSD nu e în stare să gestioneze agronomia.

„Este foarte posibil ca rezervele de hrană să nu ne ajungă nici măcar până în luna noiembrie, ceea ce înseamnă că vom fi din nou nevoiţi să importăm cereale şi produse de origine animală din alte ţări. Poate că, din aceste motive, Guvernul va înţelege să aloce mai mulţi bani de la buget, anul viitor, Ministerului Agriculturii, mai ales că instalaţii de irigat nu prea mai există pe nicăieri”, spunea Vasilescu.

Peste puțin timp, portofoliul Agronomiei era preluat tocmai de Petre Daea. Alături de care, în 2017, Vailsescu a fost în guvern. În perioada 2004 – 2007, Vasilescu, tot deputate PRM, și-a găsit un alt dușman.

Pe Călin Popescu Tăriceanu, partenerul de coaliție, de azi, al PSD. Partid în care Vasilescu a trecut în 2007.

În martie 2005, Vasilescu îl certa pe premierul de atunci Tăriceanu: „Aş vrea să-i atrag atenţia încă primului ministru Tăriceanu că, din decembrie, România nu este guvernată…Până acum, deputaţii, senatorii, consilierii, secretarii de stat şi miniştrii Coaliţiei de la guvernare n-au prea reuşit să producă cine ştie ce proiecte legislative, obligându-ne să votăm ordonanţele Guvernului Năstase sau aducându-ne în atenţie plagiate”. Când era deputat ultranaționalist, Vasilescu îi mitralia pe ungurii, fără de care, acum, nu pot trece legi în Parlament. „Este inadmisibilă politica dusă de UDMR şi indolenţa autorităţilor române care-i lasă pe fruntaşii maghiari să-şi bată joc de imaginea României şi a Guvernului României”.

Acum când au nevoie de UDMR ca să rămână la guvernare, politica acestora devine admisibilă.

Nicolicea, crede că guvernul Boc a fost unul bun

Eugen Nicolicea a avut momente de confuzie politică. Bătrân membru al PSD, devine, brusc, în 2009, independent. Apoi, este racolat de Gabriel Oprea în UNPR unde rămâne până în 2016. Când Oprea cade în dizgrație, Nicolicea fuge, din nou, la PSD. În perioada sa de „rătăcire” și în care a fost independent, Nicolicea a susținut guvernul Boc. Astfel, în mai 2010, este prezenttă şi dezbătută moţiunea de cenzură intitulate «Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima "ţeapă" trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc».

Nicolicea ia cuvântul și declară: „Grupul parlamentar al deputaţilor independenţi nu susţine această moţiune”.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te