George Tuță, primarul Sectorului 1, conform cifrelor BEC. Armand a cerut renumărarea voturilor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.06.2024 - 10:35
George Tuță, primarul Sectorului 1, conform BEC - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

George Tuță, reprezentant PSD-PNL, a câștigat mandatul de primar al Sectorului 1 în următoarii patru ani, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central. Însă Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor

SHARE

După ce s-a finalizat numărătoarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1, BEC a constatat că George Tuță a câștigat alegerile. Însă Clotilde Armand acuză fraude și a cerut renumărarea voturilor. 

Conform datelor Biroului Electoral Central, Tuță ar fi obținut 35.910 de voturi.

George Tuță, primarul Sectorului 1, conform BEC. Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor

 „Candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de primar, conform art. 101, alin (2) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali: Tuță George-Cristian, Alianța Electorală PSD-PNL, cu 35910 voturi", se arată în documentul Biroului Electoral Central, citat de Antena 3 CNN.

De altfel, Tuță comenta pe pagina sa de Facebook: ”Am încheiat un proces electoral intens, care s-a derulat sub semnul corectitudinii și al atenției pentru integritatea rezultatelor.

Citește și: Renumărarea voturilor la Sectorul 1. Tuță câștigă cu 36,61%, Armand are 35,92%

După aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, avem confirmate rezultatele anunțate de noi încă de luni dimineață, după numărătoarea paralelă: cetățenii sectorului au votat pentru schimbare!”, a scris George Tuță.

El a cerut primarului în funcție, Clotilde Armand să demareze procesul de predare a mandatului. Armand va rămâne primar până în toamnă.
 
”În această idee, transmit primarului în funcție solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum știți, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă.
 
Voi solicita crearea unei echipe de tranziție, formată din persoane din primărie și din specialiști din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate și eficiență.
 
Mă aștept ca lucrurile să se deruleze în baza unei bune înțelegeri, care ține cont numai de interesele locuitorilor din Sectorul 1. Echipa de tranziție trebuie să aibă acces la documente fără îngrădiri și să lucreze într-un climat de profesionalism și sinceritate, pentru că viața nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe cu George Tuță.
 
O să solicit și întâlniri în persoană cu primarul în funcție pentru a ne pune de acord asupra aspectelor tehnice și asupra celor mai bune practici în ceea ce privește schimbarea de administrație.
 
 
Am spus în campanie că voi reclădi relația primărie-cetățean și o să mă țin de cuvânt. Voi asculta și voi ține cont de părerile voastre care privesc dezvoltarea Sectorului 1.
Voi coopera, de altfel, cu toți edilii din Capitală, pentru că împreună suntem mai puternici iar între sectoare nu există o graniță de stat”, a transmis Tuță.
 
Clotilde Armand nu acceptă înfrângerea în fața lui George Tuță și a făcut o nouă solicitare de renumărare a voturilor, acuzând nereguli cu peste 2.000 de buletine de vot.
”Într-o singură secție, am recuperat 380 de voturi care erau transcrise greșit de președinte”, a spus Armand.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te