Fondatorul AUR din acte, Marius Dorin Lulea, a scris o carte în care îl apără pe Ion Antonescu

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 15.02.2021 - 20:09
Marius Dorin Lulea, unul din cei trei fondatori AUR din acte. Sursa imagine: blog
Opinia lui Marius Lulea pe site-ul Curierul Românesc

Marius Dorin Lulea a intrat în atenția publică după ce senatoarea Diana Șoșoacă, ex-AUR, a declarat că acesta ar fi adevăratul președinte al AUR „în acte”, iar toți membrii formațiunii din provincie ar fi fost obligați să doarmă la hotelul acestuia.

SHARE

Lulea a susținut, într-un text publicat pe contul său de Facebook, că „AUR este un partid care este susținut de membri și nu le vine să creadă acest lucru. Aici este o echipă de patrioți ce luptă fiecare pentru schimbarea țării. Toți suntem egali, fiecare face ce poate”.

În Registrul Partidelor Politice, însă, Alianța pentru Unirea Românilor apare cu trei membri fondatori: Lulea Marius – Dorin, Lulea Sorin (fratele lui Marius-Dorin Lulea) și Iosub Cosmin – Teodor.

Marius-Dorin Lulea este de profesie inginer și deține, din 2006, SC Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL. Lulea a fost patronul lui George Simion - actualul șef AUR a lucrat la firma de construcții a lui Lulea, de unde a câștigat, în 2019, 38.000 de lei (3.200 lei pe lună). 

În organigrama AUR, Lulea apare ca vicepreședinte al formațiunii și președinte Organizației Oamenilor de Afaceri. 

Lulea a mai lucrat cu Simion și la Platforma Unionistă Acţiunea 2012, platforma care l-a făcut cunoscut pe George Simion în România, ca activist care milita pentru unirea României cu Republica Moldova. 

Despre afacerile lui Lulea citiți și: Patronii lui George Simion și-au pus familiile și partenerii de afaceri pe listele partidului AUR

Asociatul patroanei lui George Simion, ales deputat AUR de Prahova

Prezentarea lui Lulea de pe blog: Creștin catolic, cunoscător de istorie, activ în reunificarea României și Moldovei 

Pe blogul său, Marius-Dorin Lulea se prezintă astfel: „activ implicat în promovarea măsurilor ce vizează o societate românească durabilă şi mai bună, activ în procesul de reunificare al celor două state româneşti: România şi Republica Moldova”, dar și „interesat și cunoscător de istorie și geopolitică”. Menționează că are naționalitatea română și că este creștin catolic.

Se prezintă și ca jurnalist - din 2013, scrie pe Blogurile Adevărul - și a publicat mai multe cărți - „Basarabia e România”, „De ce nu iubim Rusia”, „Controverse – Mareşalul Ion Victor Antonescu”.

Ține și cursuri despre securitatea la incendiu și în prezent este doctorand la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de inginerie a Instalațiilor.

Cartea în care îl scuză pe mareșalul Antonescu 

„O extraordinară carte în care se analizează fapte imputate mareșalului Ion Victor Antonescu, cel care a condus România în lupta împotriva cotropitorului bolșevic. Cartea este scrisă Marius Dorin LULEA, scriitor român și activist civic puternic implicat în promovarea valorilor naționale și mai ales a Unirii dintre cele două state românești”. Așa sună prezentarea cărții lui Lulea pe site-ul Centrului Pentru Cultură, Istorie Și Educație, unde Lulea spune că este membru.

Amintind despre cartea lui pe blogul Adevărul, Lulea deplânge soarta lui Antonescu și faptul că acesta este considerat criminal de război, comparându-l cu victimele comunismului. Acesta scuză și asocierea lui Antonescu cu Mișcarea Legionară, menționând că „trebuie făcută o distincţie clară între Mişcarea Legionară dinainte de moartea Căpitanului şi cea de după, când la conducerea acesteia a apărut agentul nazist Horia Sima şi care a deturnat mişcarea cu ajutorul Germaniei. În fapt după 1940 conducerea mişcării s-a distanţat de valorile promovate până la acel moment şi a încercat să introducă un regim de teroare profitând de drama pierderii unei părţi din Ardeal şi a Basarabiei”, autorul trecând sub tăcere toate crimele legionarilor de până în 1940.

Și pentru Holocaustul românesc (cuvânt pe care nu îl folosește) are o explicație: „În fapt în timpul conducerii lui Antonescu România se ocupa sub ocupaţie militară germană. Orice gest de nesupunere ar fi dus automat la căderea regimului. El a fost nevoit să aibă o strategie prin care totuşi să menţină o relativă putere de decizie în România. În fapt a instituit o legislaţie antisemită, poate cea mai dură din Europa, dar care nu era aplicată”.

Citește și: De ce nu îi pedepsește România pe cei care neagă Holocaustul

Lulea, publicist în Curierul Românesc, alături de alți membri AUR 

Lulea scrie opinii și pentru Curierul Românesc, alături de alți colegi din AUR, precum cei doi șefi politici ai AUR, Claudiu Richard Târziu și George Simion, dar și Călin Balabasciuc, cel mai tânăr ales din Parlament și Cosmin Iosub, cel de-al treilea fondator din acte al AUR.

Despre ce scrie Marius Dorin Lulea la Curierul Românesc: pentru că Ministerul Dezvoltării este condus de un politician UDMR, „banii românilor vor ajunge în mâna Ungariei”, USR, PNL și UDMR fiind, în opinia sa „trădători de țară”, iar criza COVID devine „circ mondial”, acesta ironizând declarațiile pe proprie răspundere din timpul stării de urgență – „dacă vei avea declarația la tine în formă scrisă sau electronică, virusul te va ocoli deoarece nu își va dori să aibă a face cu tine”.

A scris și despre finanțarea AUR, lăudând atunci, între altele, paginile de Facebook ale lui George Simion și Dianei Șoșoacă, de care acum formațiunea din care face parte se dezice. 

Citește și: Noul țel al senatoarei Șoșoacă: Să-l salveze pe Dragnea, pus să spele WC-urile pușcăriei

„Cheltuielile totale au fost de sub 200 000 de euro din care materialele tipărite cam jumătate. Sursele și cheltuielile sunt declarate la AEP, se verifică să respecte legea. Sursele au fost cu precădere: contribuții proprii ale candidaților și donații. Prima parte domină. Sunt candidați antreprenori, nu din cei care apar la televizor, și care au venit și cu 10-20 000 de euro. Sunt candidați ce au venit cu 1 000 de euro. Fiecare după puteri. Donațiile au fost între 10 euro și 5 000 de euro, dar multe. Mulți români plecați au ajutat. (...) 

În privința promovării online: materialele noastre au fost virale și s-au dus natural. Acolo unde s-a apelat la plată costurile sunt extrem de mici datorită richi-ului ridicat. Pe online s-au cheltuit maxim 20 000 de euro. Nu era de ce mai mult deoarece pagina lui George Simion are un rich natural ridicat, similar și profilul Dianei”, scria Lulea, în Curierul Românesc.

Citește și despre alți membri AUR:

Deputatul AUR Albișteanu, profesor de istorie, disculpa Mișcarea Legionară pe un site legionar

Deputatul Acatrinei: M-a atras la AUR că sunt din generația mea. Nu am fost penetrați cu socialismul

Întâia familie AUR: Claudiu și Adela Târziu. El editează cărți, ea ține o firmă de bodyguarzi

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te