Florina Presadă (ex USR) își face un nou partid: progresist, cu accent pe politici verzi

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.02.2021 - 16:40
Florina Presadă. Foto Facebook

Fosta senatoare Florina Presadă a anunțat vineri că a demisionat din USR, supărată pe conducerea formațiunii. În aceeași zi, ea a anunțat că va lansa curând un partid progresist pro-european, cu agendă pe mediu, schimbări climatice și reducerea inegalităților sociale.

SHARE

Florina Presadă a anunțat vineri că a demisionat din USR, pe motiv că „dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR”.

„Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație.

Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, a scris Florina Presadă. 

Citește și: Fosta senatoare Florina Presadă a demisionat din USR: „Dublă măsură, ipocrizie”

Fosta senatoare USR a anunțat, tot vineri, că va fonda un nou partid. 

„Pandemia a adâncit inegalitățile în societatea românească. E nevoie de formațiune politică nouă progresistă și responsabilă. Vreau să ne uităm la cifre, să înțelegem fenomenele. Avem o grămadă de strategii pe care nu le evaluează nimeni să vadă ce impact au avut. O nouă formațiune care să pună preț pe integritate și competență nu face rău României”, a declarat Florina Presadă într-un interviu acordat Sidoniei Bogdan.

Politiciana crede că sunt foarte mulți oameni care așteaptă noul partid.

„Există o energie în societate. Există oameni care nu se mai simt reprezentați nici măcar de USR. USR nu s-a dovedit a fi partidul care să vină în fața oamenilor cu ce avea mai bun. Și nici măcar nu a mai fost atât de ambițios cum a promis.

Politicile care țin de mediu, de calitatea aerului, de schimbări climatice ar trebui să fie mult mai serios tratate”, a declarat Florina Presadă. (Mai multe detalii despre motivele despărțirii de USR și planurile pentru noul partid pot fi citite aici)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.