Dan Voiculescu cere serviciilor secrete și Guvernului să supravegheze Newsweek și alte publicații

DE Mircea Marian | Actualizat: 01.10.2018 - 13:11

Într-o postare pe blog, fostul turnător al Securității Dan Voiculescu acuză Newsweek România, G4Media, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes că fac parte dintr-un „grup ocult”.

SHARE

Patronul trustului Intact cere Guvernului și serviciilor speciale să acorde „o atenție specială” publicațiilor Newsweek România, G4Media, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes. 

„Atrag atenția Guvernului că unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economică, socială și politică în țară. Orice acțiune netransparentă care nu își declară sursele de finanțare, care nu își asumă deschis rolul partizan, merită o atenție specială din partea Guvernului și a serviciilor de informații. În același timp, actuala putere să nu se mire dacă vor înregistra scăderi în percepția publică la capitolul încredere și le recomand transparent, public, cinstit și prin asumare, să răspundă la aceste pericole prin acțiuni concrete”, scrie fostul condamnat în dosarul ICA. 

În plus, potrivit lui Dan Voiculescu, aceste publicații „sunt susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi”. 

El sugerează PSD și ALDE să sprijine un grup de presă care să contracareze acțiunile acestor publicații. „Mă întreb dacă puterea formată din PSD și ALDE au la ora actuală un grup similar care să se contrapună grupului menționat mai sus, un grup real de presă care să aibă 30.000.000 de vizitatori în loc de 9.000.000 și care – și asta este o condiție impusa de mine – să nu facă altceva decât să prezinte adevărurile din societatea românească, fără frică, cu demnitate, în numele onoarei, având ca singur scop protejarea intereselor poporului român”, a susținut Voiculescu. 

Este fără precedent ca un patron de presă să ceară serviciilor secrete să supravegheze alte publicații, pe motiv că ar urmări interese oculte. 

Știri pe surse a scris, în august, că ANAF a reuşit, în ultimul an, să recupereze doar un milion de lei din prejudiciul de 266.171.892 de lei stabilit în dosarul ICA, în care a fost condamnat omul de afaceri Dan Voiculescu. În total, în şase ani, s-a recuperat doar echivalentul a 40 de milioane de lei.

Citește și Dragnea îi dă dreptate lui Dan Voiculescu, care a cerut supravegherea presei de opoziție


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -