Piedone a vrut să cumpere panseluțe de 1.000.000.000. Newsweek i-a stricat ploile. Licitația anulată

DE Stelian Negrea | Actualizat: 15.03.2024 - 18:42
Piedone a vrut să cumpere panseluțe de 1.000.000.000. Newsweek ia stricat ploile. Licitația, anulată - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a suspendat procedura de 1 miliard de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din Sectorul 5 condus de Cristian Popescu Piedone. Anterior aceeași primărie semnase un contract similar de 880 milioane lei.

SHARE

Newsweek România atrăgea atenția înt-run articol săptămâna trecută că Primăria Sectorului 5 condusă de Cristian Popescu Piedone, care și-a anunțat candidatura și pentru primăria Capitalei, este pe cale să atribuie cel mai mare contract pentru amenajarea spațiilor verzi din istoria României: 1 miliard de lei fără TVA (circa 200 milioane de Euro).

Citește și: Piedone, tun de 1.000.000.000 din bani publici ca să cumpere panseluțe și să amenajeze spațiul verde

CNSC anulează licitația

CNSC, instituția unde pot fi contestate procedurile de achiziții din bani publici, a anulat mega achiziția lui Piedone.

“Admite în parte contestația formulate de către Maksan Techno Grup SRL (…) Anulează procedura de atribuire”, se arată în decizia nr. 624 a CNSC.

Newsweek România a dezvăluit în premieră AICI că Piedone a intenționat să atribuie pe repede înainte cel mai mare contract atât din istoria primăriei sectorului 5 cât și cel mai mare contract pentru amenajarea de spații verzi atribuit vreodată de vreo instituție publică din România. 

Licitația în valoare de 1.011.846.774,28 lei fără TVA fusese lansată pe 31 ianuarie cu un termen foarte scurt pentru depunerea ofertelor. Doar până pe 7 martie.

Piedone a vrut să cumpere panseluțe de 1.000.000.000. Newsweek i-a stricat ploile. Licitația anulată

Principalele servicii se referă la achiziția de mobilier urban, echipamente pentru piscine, echipamente pentru parcuri și terneuri de joacă, servicii de reparare și de întreținere a echipamentului de distribuție electrică, servicii sanitare și de siguranță, servicii de amenjare peisagistică, produse de pepinieră etc.

Citește și: SURSE Piedone a negociat un loc de europarlamentar pentru fiica sa. Fiul, împins să ajungă senator

CNSC respinsese inițial o contestație a aceleiași companii formulată în decembrie anul trecut. 

Piedone, pe primul loc în sondaje

Cristian Popescu Piedone s-a aflat în ultimele zile într-o campanie mediatică extrem de susținută pentru a-și susține candidatura la primăria Capitalei din partea Partidului Popular Umanist Social Liberal al cărui membru fondator este Dan Voiculescu, fostul angajat al Securității lui Ceaușescu și patron al trustului media Intact – Antena Group SA.

Citește și: SONDAJ 3 scenarii pentru Primăria București. Ce procente ar lua Nicușor Dan, Firea, Burduja, Piedone 

Acesta a fost prezent la mai multe emisiuni televizate ale acestui trust tv fiind încurajat atât de un sondaj de opinie al actualului primar, Nicușor Dan, în care era cotat cu prima șansă în eventualitatea unei candidaturi cât și de disputa netranșată dintre PSD și PNL privind un candidat comun pentru Capitală. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te