Claudiu Târziu lăudat în ziarul lui Putin după ce au vrut anexarea unor părți din Ucraina

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.01.2024 - 10:23
Claudiu Târziu lăudat în ziarul lui Putin după ce au vrut anexarea unor părți din Ucraina - Foto: Profimedia images

Claudiu Târziu lăudat în ziarul lui Putin după ce au zis că România și Ungaria trebuie să revendice bucăți din Ucraina. Declarațiile celor doi au fost preluate în Rossiyskaya Gazeta, publicația guvernului rus.

SHARE

Liderul AUR, Claudiu Târziu, și  Laszlo Torotskai au fost lăudați în ziarul finanțat de Vladimir Putin și guvernul rus.

Claudiu Târziu a susținut că România ar trebui să anexeze teritorii din Ucraina. În acest context revizionist, România ar fi obligată să iasă din NATO. 

Claudiu Târziu și  Laszlo Torotskai, lăudați în ziarul lui Putin după ce au vrut anexarea unor părți din Ucraina

 Laszlo Torotskai declarase, la rândul său, în presa maghiară, că Ungaria ar trebui să revendice teritorii din Ucraina.

La puțin timp după ce aceste declarații, care sunt pe placul Rusiei, vorbele lui Târziu și ale lui  Laszlo Torotskai,  au fost preluate de gazeta oficială a Kremlinului. 

„Extremiștii de dreapta din România au declarat că țara ar putea revendica teritorii ucrainene”, este titlul articolului pe care îl găsiți AICI

Articolul integral din Rossiyskaya Gazeta:

„Liderul partidului de extremă-dreapta Alianța pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a declarat că Bucureștiul are dreptul să revendice pământurile din vestul Ucrainei. De dragul acestui lucru, România este chiar dispusă să își piardă calitatea de membru NATO dacă i se va cere să restituie fostele teritorii, a precizat portalul inliniedreapta.

Politicianul a subliniat, de asemenea, importanța strângerii relațiilor dintre Rusia și România. "Îmi dau seama de necesitatea unei bune cooperări între cele două țări și sunt gata să sprijin acest lucru dacă Moscova dorește același lucru", a subliniat el.

Anterior, duminică, politicianul maghiar de dreapta Laszlo Torotskai, care a luat cuvântul la Budapesta, la congresul partidului Patria Noastră, a declarat că Transcarpatia ar putea reveni Ungariei în cazul unei înfrângeri a Ucrainei.

Citește și: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?

Conform referendumului ucrainean din 1991, Transcarpatia ar trebui să existe ca autonomie cu o gamă largă de drepturi. Politicianul a subliniat că autoritățile de la Kiev nu au reușit să îndeplinească această promisiune în ultimii 30 de ani. În opinia lui Torotskai, autoritățile ucrainene acționează în mod ilegitim”, potrivit ziarului de casă al lui Putin.

Ce a declarat Claudiu Târziu

Claudiu Târziu a spus, la Iași, că este gata să sacrifice apartenența României la NATO, prin anexarea de teritorii din Ucraina. El a cerut o apropiere imediată de Moscova.

Citește și: Liderii AUR, George Simion, Claudiu Târziu și Marius Lulea, anchetați pentru coruperea alegătorului

„Cred că e nevoie de dezghețarea relațiilor dintre România și Rusia, admit necesitatea unei bune colaborări dintre România și Rusia, sunt gata să pun umărul în acest sens, dar numai după ce Rusia va da dovadă că și ea vrea toate acestea (etc)…” 

Târziu a mai spus că România este strivită între „două imperii” care încalcă „suveranitatea”. Aflăm cu această ocazie că poziția oficială a AUR este că NATO, alianța militară pentru care România a depus eforturi uriașe să i se alăture – tocmai pentru a ne apăra de rușii care ne invadaseră deja de 12 ori – este doar unul din acele „imperii” cu care „trebuie să ne descurcăm”, ca să luăm bucăți din Ucraina, scrie inliniedreapta

Citește și: Liderul AUR, Claudiu Târziu, vrea anexarea unor teritorii din Ucraina și să ieșim din NATO

Unde a apărut articolul

Rossiyskaya Gazeta (în rusă: Российская газета, lit. "Gazeta rusă") este un ziar rusesc publicat de guvernul Rusiei. Cotidianul servește drept gazeta guvernamentală oficială a guvernului Federației Ruse, publicând chestiuni legate de guvern, cum ar fi decrete oficiale, declarații și documente ale organelor de stat, promulgarea legilor recent aprobate, decrete prezidențiale și anunțuri guvernamentale. Detalii AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te