Cine se rățoiește la ambasadorul SUA: șefa CSM, Simona Marcu, preaiubitoarea de PSD

DE Sabin Orcan | Actualizat: 06.11.2018 - 11:01
Inquam Photos

Dacă v-a căzut sub ochi știrea că judecătorii din CSM îl critică pe ambasadorul SUA, n-ar fi rău să ne aducem aminte cine conduce astăzi instituția despre care Constituția spune că e “garantul independenței justiției”.

SHARE
Dar mai întâi să vedem ce i-a deranjat atât de tare pe reprezentanții magistraților din spusele lui Hans Klemm. 

Prezent la deschiderea anului universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, diplomatul american a declarat, între altele, că „Bilanţul Inspecţiei Judiciare din ultimul an şi jumătate este cu atât mai greu de înţeles, în afara oricărui alt context decât cel că a devenit subiectul unei manipulări politice”.

În replică, secția de judecători din cadrul CSM „își exprimă îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare”.

Pentru cei care au deschis mai târziu televizorul, să precizăm că actuala președintă a CSM, Simona Marcu, este o judecătoare cunoscută pentru apropierea de PSD și de clanul Dragnea.

În primul rând, așa cum presa a relatat în momentul numirii, la începutul acestui an, familia ei deține aproape un hectar de teren și o vilă în Alexandria, județul Teleorman. Fapt care rezultă și din ultima declarație de avere.

Terenul și vila provin din moștenirea primită de tovarășul ei de viață, avocatul Vasile Gil, alături de frații săi. 

Avocat care declară, totodată, un venit de vreo 120.000 de euro pe anul trecut. La care se adaugă câștigurile soției, de încă 70.000 de euro. În al doilea rând, să notăm că Simona Marcu este, potrivit surselor noastre, cea mai bună prietenă a fostei judecătoare Magdalena Iordache, mai cunoscută ca soție a deputatului PSD cu același nume. O judecătoare care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul Mătușa Tamara, care s-a recuzat apoi din dosarul Trofeul Calității și care, în general, a făcut ce i-a stat în putință să blocheze condamnarea oricărui lider PSD.

Ca o dovadă a prieteniei, în februarie 2017, actuala șefă a CSM a cerut anchetarea procurorului general pentru pozițiile acestuia în timpul scandalului provocat de celebra Ordonanță 13 a ministrului Florin Iordache, zis și „Altă întrebare”. Ce-ar mai fi de adăugat?Judecătoarea Marcu e o mare susținătoare a modificării legilor penale, după cum rezultă din propunerile servite de CSM la fileu pentru PSD, potrivit lui Dan Tapalagă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.