Bădălău, mare șef la Curtea de Conturi: trei masterate și o facultate în timp ce era parlamentar

DE Petre Bădică | Actualizat: 15.10.2020 - 10:51
Niculae Bădălău/FOTO: facebook.com

Niculae Bădălău a demisionat din Senat pentru a-și lua în primire funcția de șef la Curtea de Conturi. Pentru a ajunge aici, Bădălău a făcut o „cură” academică încununată cu un doctorat. Și nu oricum, ci din postura de senator al României și, o vreme, chiar ministru în Guvern.

SHARE

Senatul a aprobat hotărârea prin care a fost vacantat locul de senator al lui Niculae Bădălău, Acesta a demisionat pentru a putea prelua funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi începând cu 15 octombrie.

Așa cum îi stă bine oricărui politician, Bădălău a început să colecționeze titluri academice imediat ce a ajuns în Parlamnent.

Într-un mandat de deputat (2004-2008), Bădălău a terminat dreptul și trei masterate.

-         Facultatea de Drept, Universitatea Bioterra, Bucuresti (2004 - 2008)

-         Masterat Disciplina studiata: Managementul Public A.S.E. Bucuresti, Facultatea de Management (2005 - 2006)

-        Masterat Disciplina studiata: Guvernare Moderna si Dezvoltare Locala Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Bucuresti (2005 - 2006)

-        Master Colegiul Național de Apărare (2004 - 2005).

Îl recomandă facultatea de drept evaluată la „neîncredere”

„Mă recomandă (pentru funcția de la Curtea de Conturi n.red.) că am fost membru al Guvernului și cele trei mandate de parlamentar”, a spus Bădălău. În 2017, Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi astfel încât să poată ocupa o funcție și inginerii, senatorul PSD fiind de profesie inginer.

„Din păcate eu aveam loc oricum pentru că sunt jurist, am și facultatea de drept”, a precizat Niculae Bădălău pentru contestatari.

Facultatea de drept care îl recomandă pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi la fost făcută de Bădălău la Universitatea Bioterra (privată).

Bădălău a urmat facultatea în timp ce era deputat și făcea două master-uri în paralel.

A terminat dreptul la vârsta de 48 de ani.
Facultatea de Drept din cadrul Universității Bioterra a primit cel mai slab calificat care poate fi acordat din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). În urma evaluării, realizată în 2009, la numai un an după ce a absolvit Bădălău, Facultatea de Drept a Universității Bioterra a primit calificativul „neîncredere”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.