Antena 3, încă o amendă de la CNA. Plus: Minciunile spuse despre Nicușor Dan în emisiunea lui Gâdea

DE Mircea Marian | Actualizat: 11.11.2020 - 23:39
Foto: Captură video

Antena 3 a fost amendată cu 25.000 lei pentru emisiunea despre presupusa fraudă de la alegerea primarului Sectorului 1. Datele de pe site-ul CNA arată că postul a încălcat de nenumărate ori legislația, dar amenzile au fost ridicol de mici.

SHARE

Pentru linșajul împotriva lui Nicușor Dan, pe parcursul mai multor emisiuni Sinteza Zilei, postul a primit de la CNA o amendă de doar 15.000 de lei.

Monitorizarea de pe site-ul CNA arată minciunile spuse despre actualul primar al Capitalei, în perioada campaniei, în emisiunea dirijată de Mihai Gâdea. 

De exemplu, invitata Dana Budeanu a anunțat în emisiune că va prezenta o înregistrarea cu Nicușor Dan, dar apoi a spus că exact aceasta îi lipsește: ”... sunt mai multe înregistrări, eu am mai multe, nu o am doar pe aceasta...”!

În paralel, în aceeași emisiune din 20 septembrie, Budeanu făcea campanie împotriva purtării măștii. “Tâmpenia asta indusă, cum că ne îmbolnăvim, sau luăm nu știu ce Papa Pius de virus. Cum n-avem voie să ne apropiem unii de alții, este un cretinism, rețineți ce vă spun. Ai ajuns la secția de votare, ai ajuns, bun, am venit cu masca, asta este dacă sunteți fătălăi, purtați mască“, a spus ea, susținând că virusul “nu există“.  

În 21 septembrie, a apărut la Sinteza Zilei și Codruța Cerva: “Domnu` Gâdea, eu consider că domnul Barna (!) este adevărat mafiot, cu acte în regulă și-mi asum!“.

În emisiunea din 21 septembrie, atât Gâdea, cât și Oana Zamfir, ambii fiind angajați ai postului Antena 3, au spus că Nicușor Dan s-a întâlnit cu un domn asociat cu Clanul Sportivilor. 

Linșajul a continuat în 22 septembrie, când pe ecran rulau titluri precum: “Dana Budeanu, replică pentru Nicușor Dan; Scandalul ”Nicușor-Panaramă”, replica lui Budeanu; Urmează nucleara! Pe cine susțin interlopii; Răsturnare de situație în campanie; Greșeală fatală! Cine pierde, cine câștigă; Câine și Capone, împreună pentru Nicușor și Ciucu; Fratele lui Fane Spoitoru îl susține pe Ciucu“.

Marcel Ciolacu (invitat în emisiunea lui Gâdea): “Mai mult, am văzut o infracțiune la Nicușor Dan, trafic de influență, în mod repetat, a făcut-o de două, sau de trei ori. A dat telefoane, a insistat. Ies din ce în ce mai mult. Despre ce vorbim noi aici?“

“Afirmații acuzatoare, neînsoțite de dovezi și de punctele de vedere opuse au fost aduse de către Gabriela Firea la adresa reprezentanților PNL și USR, despre care a afiramt că încearcă să-și învețe membrii din secțiile de votare să anuleze voturile sale și că, conducerea Poștei Române a invitat 60-70 de angajați pe terase, pe la restaurante cu promisiunea că le va majora salariile și le vor da tichete de vacanță și de masă dacă votează cu candidații PNL-USR“, arată raportul de monitorizare al CNA.

CNA a mai sancționat cu o banală somație Antena 3 pentru nu mai puțin de 15 încălcări ale legislației, în perioada campaniei. De exemplu, la 24 septembrie: “Sunt difuzate două materiale în care se prezintă candidați PSD - Ionel Arsene, președinte PCJ Neamț, Răzvan Cucu, candidat Ne- amț, și Marcel Ciolacu președinte PSD, împreună cu candidați din Iași în vizită jud Iași (...) Candidații Ionel Arsene și Răzvan Cuc nu sunt prezentați de către moderator și nici nu au numele afișat pe ecran în timpul derulării materi- alului. Primul material nu a avut titluri, al doilea are titlul MARCEL CIOLACU VIZITĂ TRIUMFĂTOARE LA IAȘI - asfaltare de drumuri la Iași și alte acțiuni ale candidaților din județ, prezentați de vocea din off“. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te