Acuzații de fraudă electorală în USRPLUS Brăila. Singurul primar USR din județ, certat

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.06.2021 - 23:47
Prefectul Ciocan se lovește primarul Postolache Foto: Facebook

Tabăra anti-Barna din organizația USRPLUS Brăila îl acuză pe prefectul județului, Nicolae Ciocan, că a fost ales președinte al organizației din muncipiul Brăila cu ajutorul metodei “Autobuzul“, adică a adus în partid zeci de membri, cu o lună înainte de alegeri.

SHARE

În tabăra pro-Barna se află prefectul județului Brăila, Nicolae Ciocan, și Cătălin Stancu, președintele  Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS). De cealaltă parte se află membrii PLUS și singurul primar USR din județ, Ionuț Postolache - cei care au pierdut bătălia.

CITEȘTE ȘI: Surse: Stolojan, victima luptelor dintre taberele Cîțu și Orban, n-a fost lăsat să achite cotizația

Perdanții susțin că prefectul Ciocan a câștigat șefia USRPLUS Brăila prin fraudă și nici măcar nu i-a permis primarului Postolcahe să voteze.

“În acest scop au mobilizat un număr impresionant de persoane care au devenit membri USR în urmă cu doar o lună și care, cu siguranță, de mâine nu vor mai fi membri USR, au dus la perfecțiune metoda „autobuzul” și au făcut tot posibilul ca oamenii mobilizați de ei la vot să vină cu instrucțiuni precise și clare, de a vota doar membrii vechiului USR și, în niciun caz, vreun membru din fostul partid PLUS”, se arată într-un comunicat transmis de organizația locală a PLUS, citat de presa din Brăila.

În același comunicat, membrii PLUS acuză faptul că inclusiv primarului comunei Măxineni, Ionuț Postolache, nu i-a fost permis accesul în sală pentru a vota. 

”Premergător acestor alegeri, Cătălin Stancu s-a folosit de poziția deținută în cadrul Biroului Național al USR și de calitatea de membru în comisia de rezolvare a contestațiilor pentru a bloca accesul unor membri, din fostul PLUS, la a-și exercita dreptul de vot. Printre cei contestați de dl Stancu s-a aflat inclusiv unicul primar al USR Brăila, Ionuț Postolache”, se arată în comunicatul de presă.

Acuzații de fraudă electorală în USRPLUS Brăila

În replică, Stancu, președintele AAAS și șeful filialei județene, susține că primarul Postolache și-a transferat mama și soția în organizația municipală din Brăila, pentru a influența alegerile.

CITEȘTE ȘI: Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf divorțează după 15 ani de căsnicie

„Este de notorietate faptul că acesta (n.r. Ionuț Postolache), după ce a fost ales primar, înainte cu câteva zile de alegerile parlamentare (n.r. decembrie 2020), a postat public pe contul său de Facebook că susține la parlamentare oameni precum președintele pesedist al Consiliului Județean Brăila. Ori, oameni asemănători cu un lider PSD, mai găsești doar în PSD! Implicarea mea în această situație este una singură, și anume aceea că, dimpotrivă, atunci când am văzut contestația, am făcut demersurile să o retragem. Primarul din Maxineni a fost liber să voteze și să fie ales în organizația USR Maxineni. Din câte am înțeles din procesul verbal primit de la USR Maxineni a și fost ales președinte al filialei. Să vina cineva să mă acuze că nu l-am lăsat pe Postolache să voteze este o mare minciună, una spusă cu nesimțire.

În legătură cu acuzația că eu aș fi folosit „’metoda autobuzul’”, această mi se pare hilară! E chiar că în povestea aia în care hoțul era primul care strigă ’”hotii”. Nu aș fi vrut să întru în amănunte, însă pentru că tot a venit vorba de Postolache, primarul din Maxineni, o să vi-l dau tot pe el exemplu. La alegerile locale am fost în campanie la el, să-l ajutăm. Avea vreo 50 de membri în organizație. Astăzi știți câți are? 5(cinci). De ce numai cinci? Pentru că i-a transferat pe toți la Municipiul Brăila, inclusiv pe mamă și soția să, inclusiv cățelul și purcelul! Deci, autobuzul din Maxineni cu cel puțin 45 de persoane a aterizat la Plus Braila”, a spus Stancu, citat de presa locală. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te