Achiziții de pandemie la Parlament: 5 mașini de protocol, 43 de autoturisme, o mașină de tuns iarba

DE Mircea Marian | Actualizat: 07.04.2021 - 09:55
Instituția condusă de Ludovic Orban vrea să cumpere 48 de mașini și un etilotest Foto: Facebook

Achiziții de pandemie la Parlament: 5 mașini de protocol, 43 de autoturisme și mașină de tuns iarba, se arată într-un memorandum intern, aprobat în unanimitate în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

SHARE

Nici un deputat din conducerea Camerei nu a avut obiecții și nici nu a pus vreo întrebare în legătură cu utilitatea sau oportunitatea acestor achiziții, reiese din stenograma ședinței.

Citește și: EXCLUSIV Afaceri dubioase în starea de urgență la Transporturi. Aparate PCR care nu merg nici acum

Domnul Ludovic Orban: Punctul 14 Memorandum Intern: Aprobarea Listelor de dotări independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe 2021.

Dacă aveţi observaţii, puncte de vedere? Nu sunt.

Supun votului.Cine-i pentru? Cine e împotrivă? Cine se abţine? Vă mulţumesc“, se arată în stenogramă.

Documentul nu prevede valoarea mașinilor achiziționate și nici scopul acestei adevărate flote auto. 

Ulterior redactării acestei știri, Camera Deputaților a revenit cu o precizare, arătând că, deși memorandumul prevede achiziționarea a 43 de autoturisme, este puțin probabil ca ele să fie cumpărate în acest an. “Cele 43 de autoturisme au fost cuprinse în lista de dotări pentru anul 2021, fără a exista în acest moment finanțarea necesară pentru achiziționarea lor. Așa cum se procedează în fiecare an, Biroul permanent aprobă lista de dotări propusă de Secretariatul general, prin departamentele de specialitate, aceasta fiind o informare de principiu, nu o achiziție propriu-zisă“, a precizat Gabriela Enea, director de comunicare al Camerei Deputaților. 

Pe lângă cele cinci mașini de protocol și 43 de autoturisme, instituția condusă de Ludovic Orban mai vrea să cumpere un aparat pentru testarea consumului de alcool, un aparat foto cu DSLR sau o mașină de spălat vase. 

Camera Deputaților, instituția condusă de Ludovic Orban, va beneficia, în 2021, de o majorare de buget de aproape 30%: de la 412 de milioane de lei, acesta ajunge la puțin peste 530 de milioane de lei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.