Sper că acesta a fost ultimul guvern PSD din istoria României!

DE Mircea Marian | Actualizat: 10.10.2019 - 15:11

A fost prea mult. Timp de 30 de ani, România a fost subjugată, jefuită și terorizată de către urmașii Securității și ai PCR.

SHARE

Că și-au zis FSN, PDSR sau PSD, au făcut același lucru: au ținut țara în subdezvoltare, cu intenție, au jefuit și, când cetățenii s-au revoltat, au intervenit cu brutalitate. În iunie 1990 au chemat minerii, în august 2018 au chemat jandarmii.

Regimul Dragnea/ guvernarea Dăncilă a fost nuca de pe coliva acestui dezastru. Un desperado care a distrus statul de drept și relațiile externe ale țării încercând să scape de pușcărie și servitoarea sa agramată au condus țara timp de 21 de luni, din dezastru în dezastru. Eu cred că, din acest moment, PSD nu trebuie să se mai întoarcă la guvernare niciodată. Sper ca viitorul procuror general al României să inițieze procedurile de desființare a acestei grupări infracționale. Sper ca DNA să se repună pe picioare și să-i aducă în fața judecătorilor pe cei responsabili de jaf. Da, știu cât de complicată este situația acum: deficitul a explodat (iar legea pensiilor nici măcar n-a produs efecte majore...), iar istoria guvernării Cioloș, care s-a terminat cu o victorie zdrobitoare a PSD, îi descurajează pe mulți să vină la Palatul Victoria. Dar aici faci diferența dintre politicienii curajoși și responsabili și lașii care stau la căldură. Sper ca nici un lider de opoziție să nu îndrăznească să stea la peluză, în timp ce alții se chinuie să scoată țara din mlaștina în care a lăsat-o PSD. Viitorul executiv poate să pună bazele destructurării PSD: OUG pentru revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi, numirea în fruntea DNA a unui procuror dur, desființarea sistemului de șpăgi către primari, așa numitul PNDL, și desfințarea secției speciale de investigare a magistraților. Repet: sigur că va fi greu după PSD. Dar nu imposibil. Acum vom vedea cât de curajoși și de competenți sunt liderii opoziției.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.