Nicușor Dan, un primar aerian sau unul doborât de „greaua moștenire” a Gabrielei Firea ?

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.06.2022 - 15:29

Oriunde te uiți în București, pe marile artere, același peisaj dezolant: străzi blocate, trafic insuportabil, mașini parcate la întâmplare, trotuare pline de gropi. Se fac, curând, doi ani de când Nicușor Dan e primar și asta nu se prea vede.

SHARE

Nicușor Dan și Gabriela Firea au avut un schimb dur de replici pe care îl puteți citi în linkul de mai jos. Schimbul de replici dintre cei doi prefațează confruntarea de la alegerile locale din 2024. Firea susține că Nicușor Dan nu a demarat niciun  proiect, deci e incompetent. Nicușor Dan zice că a preluat un oraș cu datorii, aproape în faliment și că l-a supus unei cure de dezintoxicare de apucăturile Gabrielei Firea. Și că, de acum, să ne așteptăm la ce e mai bine pentru bucureșteni.

Discuția trebuie să se concentreze, însă, pe Nicușor Dan, doamna Firea fiind de domeniul trecutului în primărie. Ea se va afla în campanie electorală încă doi ani de acum încolo.

Citește și: Traficul din București, prima dispută electorală între Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan rămâne primarul care, deocamdată, nu și-a pus deloc amprenta pe oraș. Și pare că nu se pricepe cum să o facă. Câteva exemple simple:

A dat-o afară pe Gabriela Szabo din funcția de manager al CSM București după ce tot el a mărit bugetul clubului cu mai multe milioane de lei. CSM București se conduce pe modelul nemaivăzut în lume: cumpărăm cele mai bune jucătoare, dar clubul nu are performanțe europene de ani de zile.

Citește și: Concediată pentru management prost la CSM. Gabi Szabo, pentru Newsweek: Neagu ia 250.000€. E un idol

Clubul nu are nici o Sală Polivalentă. Am zis Sală Polivalentă?

Citește și: FOTO Sala Polivalentă din București, un colos de 100 de milioane de euro mort la naștere

În doi ani de zile, Nicușor Dan nu a reușit să deblocheze construcția unei Săli Polivalente dând vina pe faptul că guvernul nu îi demolează un turn de parașutiști.

Citește și: VIDEO Războiul primarilor continuă pe Facebook. De ce se luptă Ciprian Ciucu cu Nicușor Dan

De aici trecem la incapacitatea lui Nicușor de a comunica. Guvernul e condus de Nicolae Ciucă, șeful PNL - partid care l-a susținut în alegerile din 2020. Nu e de mirare că Dan nu comunică cu guvernul. El alege să vorbească cu primarii de sector pe Facebook.

Din două răspunsuri succesive pentru Newsweek România, date la interval de un an, Nicușor Dan admite că nu a făcut noi piste de bicicletă. Dar, are în plan anul acesta să demareze niște proiecte.

Citește și: EXCLUSIV Pistele de biciclete, ca autostrăzile: 32 km de „cioturi”. Unde sunt traseele în Capitală

Nu îi poți găsi lui Nicușor Dan suficiente alibiuri care să acopere nemulțumirea și disperarea de a trăi într-un oraș sufocant și sufocat.

Dacă Nicușor Dan nu va finaliza un proiect grandios, care să se vadă de pe DN1, din Pantelimon și din Piața Progresul, alegerile din toamna lui 2024 vor fi pierdute la scor.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te