La o inaugurare de surpare

DE Mihai Duță | Actualizat: 08.06.2018 - 16:01

În plin scandal pe tema justiției, mă așteptam s-o văd pe Viorica la inaugurarea gropii de pe Autostrada Soarelui sau la vreo altă realizare din asta, nu doar pe marginea unui canal pe care nu știm nici măcar încotro va curge apa.

SHARE

Sigur, Marian Oprișan se jură cu mâna pe portofelul statului că o să fie bine. Dar nu-i prea puțin? Mă gândeam că pentru oameni, în general, n-ar conta așa de tare cine-i procuror la DNA dacă ar exista locuri de muncă plătite cum se cuvine, școli cu grupuri sanitare moderne și nu în curte, spitale în care să nu mori cu zile. 

Adică exact lucrurile pe care le-au promis PSD și ALDE în campania electorală. Că nu s-a făcut absolut nimic din toate acestea e evident. Și nu cred că atunci când vor fi liberi toți borfașii pentru care luptă acum Dragnea&co se va face ceva în sensul ăsta.

S-ar putea chiar să nu mai aibă nici ce fura, dacă mă uit mai bine în ochii mari, umezi și mereu sincer surprinși ai doamnei prim-ministru. În mandatul ei nu numai că nu s-a construit niciun milimetru de autostradă, dar au început să se rupă și alea pe care le avem. 

Și-mi imaginez că, în lipsa oricărei realizări, Viorica Dăncilă ar putea să inaugureze gropi, drumuri surpate, școli care iau foc și spitale care se dărâmă. Merge la fața locului, taie o panglică, spune ce poate și ea, că oricum o să-i taie sunetul la montaj, și aia e. 

Parcă o și văd explicând prin semne cum, acolo unde s-a rupt Autostrada Soarelui, Guvernul a făcut , de fapt, un adăpost pentru cârtițe, specie protejată în Teleorman și județele limitrofe pentru că poate da cel mai rapid deșteptarea prin cimitirele din zonă atunci când se votează.

Apoi poate să meargă agale la liceul care a luat foc în sectorul colegului ei de partid și să spună că, în realitate, s-a făcut o dezinsecție, că lumea e plină de păduchi. Și ăștia-ți sar mereu în ochi, cum e vorba aia românească. De rujeolă nici n-ar trebui să se apropie, că e periculoasă și se ia. 

Știe dânsa că se tratează cu rostopască. Și-ar fi amuzant să ne mai distrăm cu această cascadoare a râsului dacă, în realitate, țara nu s-ar prăbuși. Cu copii morți și destine condamnate pe mulți ani de acum încolo. Pentru că sigurul lor
țel este să elibereze hoții. Așa cum au făcut deja cu cei mărunți.  Și pare că oamenii care i-au ales sunt mulțumiți că-s furați, violați sau chiar uciși. După care sunt aduși cu japca, pe banii lor, să facă sluj în fața mai marilor și prea bogaților jupâni din partid. Nu-mi spuneți că a fost mereu așa. Ne întoarcem foarte repede în vremuri sinistre. 

Prostia n-a mai strălucit așa de sus și nici haita n-a mai mușcat atât de adânc. Sper doar că atunci când ne vom trezi, vom mai avea și puterea de a ne ridica. Și vinovații să mai fie prin țară. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te