Șeful anticorupție care nu poate justifica 1.000.000 lei: Avea 2 vile la un salariu de 12.000 lei

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.09.2023 - 08:02
Cătălin Alexandru Ioniţă - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie, Cătălin Alexandru Ioniţă scria în ultima sa declarație de avere că deține terenuri și 2 vile care îi aduceau 50.000 de euro pe an din chirie. Dintr-un salariu de 2.500 de euro.

SHARE

Fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Alexandru Ioniţă, care nu poate justifica 1,1 milioane de lei, are o avere impresionantă, potrivit ultimei sale declarații de avere în care are trecute și veniturile câștigate.

Citește și: ANI a descoperit averi nejustificate de 400.000 de euro. Cine sunt persoanele în cauză

În declarația de avere din 2017, el notează faptul că deține două vile de peste 230 de metri pătrați, dar și două terenuri intravilane în București și Ilfov. Avea în cont suma de 400.000 de lei. 

El câștiga suma de 12.000 lei pe lună, iar soția doar 2.600 de lei, în total sub 15.000 lei pe lună, adică 3.000 de euro.

Citește și: ANI: Ionel Arsene nu poate justifica averea. Newsweek a scris că achită rate mai mari ca veniturile

În schimb, avea o casă la închiriat din care câștiga 200.000 lei pe an, adică 16.000 lei pe lună.

Declarațiile de avere de după 2017 nu mai conțin sumele câștigate de Ioniță (cu dispensă de la PSD legea nu îl mai obligă). De asemenea, scrisul său din declarațiile de avere de duipă 2017 sunt aprope imposibil de citit, lucru remarcat de ANI.

 

În 26 august 2020, MAI anunţa că Ioniță a fost eliberat din funcţia de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, întrucât nu mai deţinea autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei. Ioniță avea 24 de ani.

Citește și: ANAF dă lovitura evazioniştilor. Ce nu poţi justifica se calculează şi dai jumătate înapoi

Ce spune ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de circa 1,15milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Alexandru Ioniţă.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.157.736 Lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, fost Director General al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne, în perioada exercitării funcției publice.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te