Nişte poliţişti îşi notau şpaga luată-n carneţel. Acum, scapă din arest preventiv

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.06.2024 - 09:55
Nişte poliţişti îşi notau şpaga luată-n carneţel. Acum, scapă din arest preventiv - Foto: Poliţia Română

Nişte poliţişti îşi notau şpaga luată-n carneţel. Acum, scapă din arest preventiv. Ultima înfãtisare a lotului polițiștilor hușeni, acuzați de fapte de corupție, în fata judecãtorilor de drepturi și libertãţi, a luat sfârşit.

SHARE

Nişte poliţişti îşi notau şpaga luată-n carneţel. Acum, scapă din arest preventiv. Ultima înfãtisare a lotului polițiștilor hușeni, acuzați de fapte de corupție, în fata judecãtorilor de drepturi și libertãţi, a luat sfârşit recent.

Magistrații au decis ca toți polițiștii sã scape de mãsurile privative de libertate și sã fie cercetați sub control judiciar. În schimb, aceștia au fost obligați sã respecte o serie de obligații.

Nişte poliţişti îşi notau şpaga luată-n carneţel. Acum, scapă din arest preventiv

Polițiștii hușeni, cei mai mulți abia intrați în profesie, au ajuns în fața anchetatorilor, dupã ce au fost acuzați de luare de mitã, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.

Aceștia opreau în trafic șoferi, pe ruta Huși - Albița, și le cereau mitã, dupã ce îi obligau sã încalce prevederile legislației rutiere. Au fost demascați de un șofer nemulțumit.

Chemați la audieri, unii dintre ei au reușit sã ușureze munca anchetatorilor, dupã ce, la percheziții, a fost descoperit un carnețel, în care erau notate sumele primite drept mitã, data la care a fost primitã și numele celui care a oferit-o.

Citeşte şi: Un șofer a dat 300 € mită unui polițist că sa îl scape de un dosar penal. Ce făcuse atât de grav?

În noiembrie anul trecut, toatã suflarea Huşiului afla cu stupoare de descinderile procurorilor DGA, la sediul poliției orașului.

La acea datã, 8 polițiști au fost ridicați și duși la audieri, dar unul dintre ei a decis sã colaboreze cu anchetatorii, astfel cã, în arest preventiv, au ajuns doar 7 subofițeri de politie, unii dintre ei abia angajați.

Norocul le-a surâs într-un final: lotul scapã de mãsurile privative de libertate și se poate bucura de libertatea oferitã de controlul judiciar. Decizia este definitivã.

Citeşte şi: Scandal de corupție la Poliția Locală Sector 1. Șpagă de 20.000 €, pentru a nu amenda cluburile

Polițiștii au obligația de a nu depãși raza teritorialã a municipiului Huși, fãrã încuviintarea prealabilã a organelor judiciare, sã nu se apropie de ceilalți inculpați, de martorii care au fost sau urmeazã sã fie audiați și sã nu mai exercite profesia.

Polițiștii găseau în trafic șoferi care sã le ofere mitã, pentru a scãpa de amenzi. Membrii grupului infracţional nici nu bãnuiau cã ar putea sã le dea cineva de urma acțiunilor, de vreme ce ei credeau cã, dacã vizau mai mult șoferi strãini, aceștia vor ieși din tarã, pãstrând secretul.

La prădat în timpul liber

Prinseserã atâta îndrãznealã, încât chiar și atunci când erau în timpul liber îmbrãcau haina Poliției, luau autospecialele și ieșeau la drumul mare, la prãdat șoferii.

Complicii circulau ostentativ, pe drumul dintre Huși și Vama Albița, punând în mod provocator la încercare rãbdarea conducãtorilor auto.

Cum încercau depãşirea vehiculelor puse drept capcanã în trafic, cum erau opriți, dar nu pentru a se aplica prevederile Codului Rutier, ci pentru a se începe negocierea apringã a mitei, fãcutã sub amenințarea permisului confiscat pe loc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te