Scandal de corupție la Poliția Locală Sector 1. Șpagă de 20.000 €, pentru a nu amenda cluburile

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.06.2024 - 12:49
Scandal de corupție la Poliția Locală Sector 1 - Foto: Facebook/ Poliția Locală S1 (rol ilustrativ)

Ofițerii anticorupție fac marți, 4 iunie, percheziții la Poliția Locală Sector 1. Sunt vizați un șef și doi lucrători din subordine. Ei ar fi luat șpagă să nu sancționeze patronii cluburilor și teraselor.

SHARE

Este din nou scandal la Poliția Localaă Sector 1 din București. Șeful Compartimentului control activități comerciale și doi lucrători din subordine sunt în atenția ofițerilor anticorupție, conform unor surse Newsweek. Sunt suspiciuni privind fapte de corupție. 

Acețtia ar fi luat 20.000 de euro de la patronii teraselor și cluburilor din Sectorul 1 pentru a nu-i sancționa.

 Scandal de corupție la Poliția Locală Sector 1. Șpagă de 20.000 €, pentru a nu amenda cluburile

”Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, la delegarea și sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează în cursul zilei de astăzi, 04 iunie 2024, percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Citește și: 12 polițiști locali de la Sectorul 1, cercetați pentru corupție. Luau șpagă între 100 și 200 de lei

Cercetările sunt efectuate într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu a Direcției Generale Anticorupție ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 - 2024, a unor infracțiuni de corupție, fals, etc. de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, atunci când împrejurările vor permite, vor fi oferite detalii suplimentare”, a transmis DGA. 

Informația a fost întărită și de Direcția Generală Anticorupție care a transmis că procurorii de la Secția de combatere a corupției efectuează cercetări în cauza respectivă.

Polițiștii locali au fost suspendați din funcție

De asemeena, Primăria Sectorului 1 anunță că ancheta ofiţerilor anticorupţie la Poliţia Locală Sector 1 vizează trei polițiști, care au fost suspendaţi din funcţie imediat.

 „Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac percheziţii, în această dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru suspiciuni de fapte de corupţie. Sunt vizaţi trei poliţişti locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale care au ca atribuţii realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc, cu precădere la teresele situate în Parcul «Regele Mihai I», precum şi la cele din zonele Floreasca, Dorobanţi şi Calea Victoriei”, a transmis, marţi, Primăria Sector 1, într-un comunicat de presă.

Citește și: Poliția locală îi va putea amenda pe cei care folosesc trotinete electrice. S-a promulgat legea

Săptămîna trecută, 12 polițiști locali din Sectorul 1 au fost în atenția anchetatorilor. Aceștia ar fi luat șpagă pentru a nu-i sancționa pe șoferii care parcau ilegal

Conform procurorilor Parchetului Capitalei, ”în perioada mai 2023 – februarie 2024, 12 polițiști locali din cadrul Poliției
Locale Sector 1 au fost implicați în săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals

 intelectual, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul
circulației și la regimul legislației privind protecția mediului”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te