Dorneanu, despre întâlnirea cu Tarcea: „Contează dacă s-a stins lumina?” Ce au discutat cei doi

DE Ramona Ursu | Actualizat: 14.02.2019 - 02:24
Valer Dorneanu nu a infirmat, dar nici nu a confirmat întâlnirea pe întuneric cu Cristina Tarcea. Foto Inquam Photos/George Călin

Valer Dorneanu a comentat, pentru Newsweek România, întâlnirea pe care a avut-o cu Cristina Tarcea. Șefa Curții Supreme a dezvăluit că a discutat cu președintele CCR într-un cadru cel puțin ciudat, „pe întuneric”, cu telefonul lăsat în anticameră.

SHARE

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de cinci judecători la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Discuția cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă și a vizat completurile de trei judecători. Amănunte o să vă dau cu altă ocazie”, a declarant, miercuri, Cristina Tarcea, la ieșirea de la audierile care au avut loc la Consiliul Superior al Magistraturii.

Surse apropiate celor doi au declarat, pentru Newsweek România, că în discuția la care face referire Cristina Tarcea, Valer Dorneanu ar fi avertiza-o pe șefa Înaltei Curți asupra unei vulnerabilității care ar privi și completurile de trei judecători.

De altfel, Cristina Tarcea a declarat, miercuri, că în cadrul acestei discuții s-ar fi atins subiectul completurilor de trei, dar că „amănunte o să vă dau cu altă ocazie”. 

Newsweek România l-a contactat pe președintele CCR, Valer Dorneanu, care nu a negat, dar nici nu a infirmat întâlnirea cu Cristina Tarcea: „Nu comentez declarațiile unor oameni care ocupă niște funcții importante și pe care eu le respect. Comentez doar propriile mele declarații. Ori de câte ori am fost întrebat să dau explicații suplimentare referitoare la completurile de cinci judecători, să motivez decizia, i-am rugat pe aceia să citească decizia noastră, pentru a nu fi nevoie de comentariile mele suplimentare”.    

Dorneanu: „Nici nu am confirmat, nici nu am infirmat nici întunericul, nici haina”  

Newsweek România l-a întrebat pe Valer Dorneanu și dacă, în discuția cu Cristina Tarcea, ar fi avertizat-o pe aceasta cu privirie la o eventuală vulnerabilitate a completurilor de trei judecători. Șeful CCR a precizat: „Puteți să reformulați cu câte nuanțe vreți, tot același lucru vi-l spun. Nici nu am confirmat, nici nu am infirmat nici întunericul, nici haina. Vă rog să mă înțelegeți, dacă ați urmărit activitatea mea, veți înțelege mai bine, nu fac parte dintre aceia care intră în jocuri din acestea.”

Newsweek România l-a întrebat pe președintele Curții Constituționale a României și de ce era nevoie de acea întâlnire cu șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție și care era scopul ei.

Valer Dorneanu: „De ce nu încercați să aflați adevărul completurilor de cinci citind decizia CCR? Ce e important acolo? E important dacă s-a stins lumina sau nu?”

Newsweek România: Este important și dacă, la o astfel de discuție, s-a stins sau nu lumina.

Valer Dorneanu: Sau este important cum s-au constituit completurile?

Newsweek România: Este important și dacă s-a stins lumina. De ce s-ar fi stins lumina, la o astfel de discuție?

Valer Dorneanu: Verificați… Verificați…

Newsweek România: De ce să se stingă lumina, domnule Dorneanu?

Valer Dorneanu: Singurele discuții pe care doresc să le fac sunt acelea cu privire la decizia pe care am dat-o noi. Și declarațiile astea le găsiți explicate foarte clar și exhaustiv în decizia noastră. Mulțumesc foarte mult. La revedere! 

Citește și Şefa curţii supreme a discutat „pe întuneric” cu Valer Dorneanu, preşedintele CCR

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te