Augustin Lazăr: Documentele necesare anchetei din 10 august trebuie declasificate

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.09.2018 - 14:40
Ancheta merge greu, spune Augustin Lazăr. Foto: Inquam Photos/Adriana Neagoe

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, că ancheta privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august durează pentru că majoritatea documentelor care constituie probe sunt clasificate și evaluarea lor e dificilă.

SHARE

„Este un dosar pe rolul Secţiei Parchetelor Militare, care are un anumit specific. Majoritatea documentelor sunt clasificate, iar acest lucru atrage o anumită dificultate în evaluarea lor. Este evident că ele trebuie declasificate", a declarat procurorul general Augustin Lazăr.
Aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General în urma violenţelor din Piaţa Victoriei.
Citește și: Lazăr denunță atacurile la adresa procurorilor care investighează protestele 
În acest dosar au fost audiaţi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.
Citește și: Augustin Lazăr garantează o anchetă imparțială cu privire la violențele din 10 august 
Marţi a fost audiată în acest dosar primarul general, Gabriela Firea, care a spus că a oferit informaţii despre aspecte administrative din seara protestului din 10 august, dar şi informaţii cu privire la cei care au solicitat autorizarea manifestării. Firea spune că ancheta va stabili cine se face vinovat de violenţele din Piaţa Victoriei, dar afirmă că s-a încercat ca prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, să fie ”ţap ispăşitor”. 

Citește și: Dan, despre acuzaţiile lui Firea: Această instituţie nu se va implica în dispute politice

Parchetul General urmează să o audieze și pe Carmen Dan, ministrul Internelor. De asemenea, au fost audiați și șefii jandarmeriei, precum și Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii din Piața Victoriei
Citește și: Firea, atac dur la Carmen Dan: „Eu am cei șapte ani de acasă” 
În şedinţa Comitetului Executiv al PSD de sâmbătă de la Neptun, primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pe care o acuză că a pasat responsabilitatea asupra prefectului Capitalei pentru intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Solicitarea Gabrielei Firea a fost supusă la vot în CEx şi a fost respinsă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.