Aristotel Căncescu, fostul președinte al PNL Brașov, petrece Crăciunul 2022 după gratii

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.11.2022 - 12:31
Aristotel Căncescu, fostul președinte al PNL Brașov, petrece Crăciunul 2022 după gratii. / Foto: bizbrasov.ro

Aristotel Căncescu, fostul președinte al PNL Brașov și al Consiliului Județean Brașov, își va petrece aceste sărbători de iarnă în pușcărie. Judecătorii au respins cererea acestuia de suspendare a executării sentinței penale de șapte ani și zece luni pentru fapte de corupție.

SHARE

Aristotel Căncescu, fostul președinte al PNL Brașov și al Consiliului Județean, își va petrece sărbătorile de iarnă în pușcărie după ce judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au respins cererea acestuia de suspendare a executării sentinței penale de șapte ani și zece luni pentru fapte de corupție până la judecarea pe fond a contestației în anulare, decizie care va fi emisă pe 17 ianuarie 2023, chiar în ziua în care împlinește 71 de ani.

„În baza art. 430 Cod procedură penală, respinge cererea formulată de contestatorul Căncescu Aristotel, de suspendare a executării sentinţei penale nr. 44/S din data de 30 aprilie 2020 a Tribunalului Braşov, definitivă prin decizia penală nr. 79/Ap din data de 01 februarie 2022, pronunţată în dosarul penal nr. 1751/62/2015. Definitivă.

Citește și: Băluță cere CNP-ul jurnaliștilor ca să spună ce bani publici „sparge” pe becurile de sărbători

Pronunţată în data de 29 noiembrie 2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia contestatorului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, arată minuta de astăzi a Curții de Apel Brașov.

Săptămâna trecută, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul în casație formulat de Aristotel Căncescu, după ce în luna mai a fost admis în principiu. Decizia judecătorilor Curții Supreme este definitivă. În acest proces, Căncescu a fost reprezentat de casa de avocatură Stoica și asociații, deținută de Valeriu Stoica, fost min istru al Justiției.

Citește și: Portret al Baronului PSD: Fără bani la vedere, cu milioane de euro pe numele copiilor și al mamei

Aristotel Căncescu, condamnat în luna februarie la o pedeapsă de 7 ani și 10 luni de închisoare pentru fapte de corupție

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov a fost condamnat în luna februarie la o pedeapsă de 7 ani și 10 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Procurorii susțin că în perioada 2006 – 2014, Aristotel Căncescu și Radu Ispas, fost county-manager și rudă a lui Căncescu, și-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Diniță Ion și Bigiu Gabriel.

Judecătorii Curții de Apel Brașov ar trebui să se pronunțe pe 17 ianuarie 2023 cu privire la prescrierea unor fapte de corupție pentru care Căncescu a fost condamnat în luna februarie a acestui an, ceea ce ar aduce după sine o reducere masivă a pedepsei și posibila eliberare înainte de termen, având în vedere că deținuții peste 60 de ani pot solicita liberarea condiționată după efectuarea efectivă a doar jumătate din durata pedepsei.

Până acum, cumulat cu perioadele petrecute în arestul Poliției Brașov, Căncescu a petrecut mai bine de un an în detenție, relatează bizbrasov.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te