EXCLUSIV O firmă sătească este abonată la contracte cu ASSMB. Instituția e condusă de omul lui Firea

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 02.10.2020 - 13:16
Vasile Apostol, director general ASSMB/ FOTO: ASSMB

O firmă dintr-un sat din Dâmbovița, cu asociat unic, a pus mâna, în plină pandemie, pe câteva contracte cu o instituție publică, iar cifra sa de afaceri a explodat. Firma are sediul într-o localitate din județul Dâmbovița, județul natal al șefului instituției de stat. 

SHARE

Firma se numește SC SAG CIVIL WORKS SRL și până anul trecut nu a dus-o foarte bine din punct de vedere financiar. Anul trecut a făcut un profit net de doar 34.873 de lei, la o cifră de afaceri de 245.141 de lei, după ce în anii anteriori i-a mers mult mai bine, după cum reiese din tabelul de mai jos.

Firma a fost înființată în 28 iulie 2016, are sediul social în satul Băleni- Români, nr. 7, comuna Băleni, jud. Dâmbovița și are 5 angajați.

Obiectele de activitate sunt: activități de testări și analize tehnice, activități de consultanță pentru afaceri și management, activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea, activități de arhitectură, lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, lucrări de instalații electrice, construcții hidrotehnice.

Asociat unic este Huiu Ioneta, născută în 22 septembrie 1964, în comuna Cândești (jud. Dâmbovița).

Anul acesta, afacerile SC SAG CIVIL WORKS SRL au cunoscut un reviriment, grație a celor două contracte obținute, în plină pandemie cu noul coronavirus, cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Cel care a depus ofertele din partea firmei este Huiu Lucian Ion, care nu are nicio calitate în acționariatul societății, dar poartă același nume de familie ca asociatul unic, Huiu Ioneta.

Pe 13 martie a.c, SC SAG CIVIL WORKS SRL a câștigat de la ASSMB un contract de „Lucrări de reparații curente pentru reamenajarea unor incaperi în Str. Dr. Grozovici nr. 2-8”. Valoarea contractului: 440.000 de lei (91.367 de euro). Doar acest contract cu ASSMB este mai mare decât toată cifra de afaceri pe care firma a avut-o, separat, în anii 2016, 2018 și 2019.

Mai mult, pe 20 mai a.c., tot ASSMB i-a atribuit firmei SAG CIVIL WORKS SRL un contract de 120.000 de lei (24.795 de euro). Obiectul contractului: „Servicii de consultanță privind întocmirea unui caiet de sarcini pentru mentenanță la unitățile sanitare”.

Este anul în care la conducerea ASSMB a venit un nou director general, Vasile Apostol, care a preluat funcția în ianuarie 2020. Anterior, între 2018-2020, a ocupat poziția de director de proiecte al ASSMB în 2018. Este născut în județul Dâmbovița, același județ de unde este și firma SC SAG CIVIL WORKS SRL. Apostol locuiește în Târgoviște, dar are o casă de vacanță în comuna Mătăsaru, o localitate situată în apropierea satului Băleni-Români, unde are sediul social firma în cauză. 

Afacerile SC SAG CIVIL WORKS SRL au prosperat anul acesta și pentru că societatea comercială a câștigat mai multe contracte cu instituții de stat din Târgoviște- Spitalul Județean de Urgență Târgoviște sau Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița-, sau din țară- Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” R.A.

Uite spitalul COVID, nu e spitalul COVID!

Povestea contractului de 440.000 de lei câștigat de SC SAG CIVIL WORKS SRL pentru „lucrări de reparații curente pentru reamenajarea unor încăperi în Str. Dr. Grozovici nr. 2-8” este extrem de interesantă. 

Firma în cauză a fost selectată să reamenajeze anumite spații ale Centrului de Sănătate al Societății de Transport București (STB), situat la adresa de mai sus, după transformarea acestuia în unitate COVID-19. Directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, susține, într-o declarație pentru Newsweek, că firma SAG CIVIL WORKS SRL a renovat doar anumite spații administrative, nu spații destinate pacienților COVID-19. 

Cert este că, după atribuirea contractului, ASSMB a decis că e mai bine să renoveze Pavilionul E din incinta Spitalului Colentina, devenit unitate COVID-19 prin ordinul ministrului Sănătății nr. 555/2020. Mai precis, instituția condusă de Vasile Apostol a decis, potrivit unor surse din instituție, să renoveze 23 de toalete din incinta pavilionului, deși acesta fusese reabilitat în anii trecuți din fonduri europene. 

Colac peste pupăză, SC SAG CIVIL WORKS SRL a câștigat, pe 30 aprilie a.c., un contract și cu... Spitalul Clinic Colentina. Obiectul contractului în valoare de 47.250 de lei (9.757 euro): „Servicii de depozitare arhivă”.

De menționat că până la preluarea funcției de director general ASSMB, Vasile Apostol a fost membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Colentina din București, după cum reiese din declarația sa de interese.

Directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, a negat orice legătură cu SC CIVIL WORKS SRL. „Dacă este să ne luăm după principiul proximității geografice înseamnă că firmele din București nu pot face afaceri în București”, ne-a precizat el. Apostol a promis că, în scurt timp, Biroul de presă al ASSMB va veni cu lămuriri suplimentare despre această societate comercială și contractele câștigate cu ASSMB. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te