VIDEO Momentul în care o dronă kamikaze ucraineană intră „pe ușă” într-o camionetă rusească UAZ-452

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.11.2023 - 11:20
Momentul în care o dronă kamikaze ucraineană intră „pe ușă” într-o camionetă rusească UAZ-452 - Foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Forțele ucrainene s-au specializat în modificarea dronelor de supraveghere pentru a deveni adevărate bombe zburătoare „kamikaze”, iar rușii, care au invadat Ucraina, o simt pe pielea lor. S-a întâmplat, din nou, când o astfel de dronă a urmărit și distrus o dubă rusească.

SHARE

Dronele „civile” transformate de ucraineni în drone kamikaze au un impact puternic pe câmpul de luptă, o dubă rusească Buhanka fiind una dintre cele mai recente victime ale acestora.

Momentul în care o dronă kamikaze ucraineană intră „pe ușă” într-o camionetă rusească

Imaginile arată cum o dronă FPV ucraineană urmărește la propriu o camionetă rusească UAZ-452 4x4 off-road, cunoscută sub numele de „Buhanka”, în timp ce aceasta merge cu viteză mare pe o șosea din Ucraina, virând brusc dintr-o parte în alta în încercarea de a evita drona.

Unul dintre pasageri poate fi văzut cum se apleacă pe un geam al dubei, încercând să doboare drona cu o pușcă de asalt, dar drona se ferește apoi unul dintre pasageri face o greșeală motată. Acesta deschide ușa din spate a dubiței și drona cu un dispozitiv explozibil intră direct în autovehicul și se detonează cu succes.

Impactul masiv al dronelor FPV înarmate a fost atât de important încât acum se vorbește deschis despre faptul că acestea predomină asupra armelor antiblindate lansate de la umăr pe câmpul de luptă.

Citește și: VIDEO Ucraina a pus pe fugă navele de război ale Rusiei. S-au retras din Marea Neagră și Azov

Lupta dronelor în războiul din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensk, a afirmat că acțiunile forțelor sale armate au blocat Marinei rusești posibilitatea de a opera liber în Marea Neagră.

"Aș dori să remarc faptul că acum - ca unul dintre principalele rezultate ale acțiunilor noastre - Rusia nu poate folosi Marea Neagră ca o trambulină pentru a destabiliza alte regiuni ale lumii", a declarat Zelenski, într-o postare pe Telegram.

Citește și: VIDEO Un singur tanc ucrainean a distrus o coloană întreagă de blindate rusești în Donețk

De asemenea, liderul ucrainean a subliniat în mod special eficiența bărcilor și submarinelor dronă - mai corect spus, a navelor de suprafață fără echipaj (USV) și a vehiculelor subacvatice fără echipaj (UUV) - pentru a forța Marina rusă să se retragă din aceste ape.

"Pentru prima dată în lume, în Marea Neagră a început să opereze o flotă de drone navale - o flotă ucraineană", a adăugat Zelenski.

Atacurile repetate asupra navelor, infrastructurii și facilităților de comandă ale marinei ruse, în principal în Crimeea și în jurul acesteia, au făcut ca Ucraina să preia inițiativa în războiul naval. Acest lucru a dus din ce în ce mai mult la împingerea navelor militare rusești în apele mai la est și mai la sud, în Marea Neagră, limitând eficiența acestora în conflictul ucrainean. În special, navele capabile să lanseze rachete de croazieră de atac terestru Kalibr au fost relocate din Sevastopol, îndepărtându-le de infrastructura lor de sprijin, cu repercusiuni operaționale semnificative.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te