VIDEO HIMARS lovește nimicitor un centru de comandă și fortificațiile rusești în Herson. 14 morți

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2024 - 13:10
HIMARS lovește nimicitor un centru de comandă și fortificațiile rusești în Herson. 14 morți

HIMARS lovește nimicitor un centru de comandă și fortificațiile rusești în Herson. 14 morți. Forțele ucrainene au lansat un atac cu rachete trase din temutul sistem american HIMARS. Proiectilele au spulberat un centru ce comandă aflat în construcție și fortificațiile din Herson.

SHARE

HIMARS lovește nimicitor un centru de comandă și fortificațiile rusești în Herson. În momentul în care sistemul american HIMARS întră în acțiune, rușii știu că nu au aproape nicio șană să-l contracareze.

HIMARS lovește nimicitor un centru de comandă și fortificațiile rusești în Herson. 14 morți

S-a întâmplat din nou în regiunea Herson când un post de comandă și fortificațiile din jurul acestuia aflate în stadiu de construcție au fost nimicite într-un atac ucrainean.

Forțele ucrainene au monitorizat atent din drone toate mișcările rușilor care ridicau fortificații pe malul stâng al Niprului, iar la momentul atacului 14 militari ruși au fost uciși și 7 au fost grav răniți.

Citește și: VIDEO 3 baze aeriene din Rusia, atacate cu drone. Cel puțin 6 avioane distruse și altele 8 avariate

Greșeli fatale de „începători” în armata rusă

Ucraina și-a lăudat succesul recent în doborârea unei serii de tancuri și vehicule blindate rusești în apropierea fostului bastion ucrainean Avdiivka, ilustrând o strategie rusă care continuă să repete greșelile care au costat scump Moscova în primele săptămâni ale războiului, în ciuda recentelor câștiguri teritoriale.

Citește și: FOTO Atac cu drone la baza aeriană, unde Putin ține bombardierele nucleare Tu-95 și Tu-160

Luni, Kievul a declarat că parașutiștii din Brigada 25 aeropurtată a țării au oprit un atac rusesc "masiv" în apropiere de satul Tonenke, distrugând patru tancuri și două vehicule de luptă de infanterie direct la vest de Avdiivka. Brigada, într-o declarație separată, a spus pur și simplu că a "distrus o coloană de echipament inamic".

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War - ISW), un think tank american care urmărește îndeaproape conflictul din Ucraina, a descris atacul rusesc din jurul Tonenke ca fiind "primul asalt mecanizat de mărimea unui batalion" al Moscovei de când Kremlinul a dat startul ofensivei sale asupra Avdiivka în octombrie anul trecut. Un batalion de tancuri rusesc conține de obicei peste 30 de vehicule.

Proaspăt revendicată Avdiivka la jumătatea lunii februarie - prima victorie majoră a Rusiei de la căderea lui Bakhmut în mai 2023 - pierderea atâtor vehicule dintr-o singură lovitură este o reamintire a erorilor timpurii și a pierderilor de blindate foarte mari pe care Moscova le-a suferit în prima fază a invaziei sale la scară largă în urmă cu doi ani.

"Este surprinzător faptul că coloana din Tonenke a folosit în mare parte un singur drum și nu a părut să folosească terenul deschis [de] ambele părți și să-și împrăștie forțele, deși se pare că unele vehicule au încercat să se disperseze", a declarat el pentru Newsweek.com

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te