Șefa CE: Centrul umanitar din România are un rol foarte important. Nu vom uita solidaritatea voastră

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.03.2022 - 13:08
Ursula von der Leyen: Centrul umanitar din România are un rol foarte important/FOTO: Twitter/Ursulavonderleyen

Centrul umanitar care este operaţionalizat pe teritoriul României pentru sprijinirea Ucrainei va juca un rol foarte important, fiind un demers pe termen mediu, a afirmat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

SHARE

"România oferă ajutorul umanitar pentru Ucraina cu ajutorul acestui centru umanitar. Pentru noi este important să avem posibilitatea să strângem toate resursele aici, cât mai aproape de Ucraina.

Aceste resurse provin din toate statele membre, iar din hub ele vor fi direcţionate cât se poate de rapid către regiunile care au nevoie din Ucraina", a spus Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni, unde a fost primită de preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: Pilotul MiG-ului 21 prăbușit la Cogealac a murit. Avea 31 de ani și peste 570 de ore de zbor

Ea a adăugat că acest centru va juca un rol foarte important, menţionând că, în cazul unor crize, precum cea din Ucraina, este nevoie de coordonare foarte strictă.

"Cu sprijinul Naţiunilor Unite, al Statelor Unite şi al altor entităţi, cum ar fi organizaţiile nonguvernamentale, acest centru umanitar va juca un rol foarte important. În cazul unor crize, precum aceasta, este nevoie de coordonare foarte strictă.

Citește și: Anonymous: Invazia, aprobată în 18 ianuarie. Rușii vor vedea la TV realitatea din Ucraina

Este un demers pe termen mediu şi, cu toate experienţa noastră în materie de gestionare a crizelor, ne bucurăm de tot sprijinul României, de sprijinul, de flexibilitatea şi de pragmatismul dumneavoastră. Aţi fost pregătiţi să demaraţi aceste lucrări imediat şi mă bucur că au evoluat atât de bine", a mai spus preşedintele Comisiei Europene.

Ne vom aminti întotdeauna de determinarea și curajul oamenilor din Ucraina. Ei sunt o sursă de inspirație pentru noi toți. De asemenea, nu vom uita niciodată solidaritatea României și a celorlalte țări ale UE care îi primesc pe cei care au nevoie de protecție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.