SUA atinge un nou record de decese cauzate de covid, în timp ce șocul economic se extinde

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.07.2020 - 11:50
Foto: AFP

Statele Unite, țara cea mai îndoliată din lume de pandemia coronavirusului, au depăşit miercuri, 29 iulie, pragul de 150.000 de morți, în timp ce bilanţul s-a agravat în Brazilia cu 90.000 de morți și recesiunea economică s-a instalat în mai multe țări ale lumii.

SHARE

În total, la nivel mondial, Covid-19 a ucis 660.787 de oameni, potrivit celui mai recent raport întocmit miercuri de AFP. Statele Unite sunt țara cu cele mai multe decese (150.447 de decese), în fața Braziliei (90.134), Regatului Unit (45.878), Mexicului (44.876) și Italiei (35.123).

Prima putere mondială, care a anunțat la sfârșitul lunii februarie primul său deces legat de coronavirus, deplânge cifra macabră de 150.000 de morți cinci luni mai târziu, în timp ce criza de sănătate a aruncat milioane de oameni în șomaj.

Țara a înregistrat miercuri, 29 iulie, aproape 1.270 de decese suplimentare într-o singură zi și peste 68.000 de cazuri noi, revenind astfel la nivelurile înregistrate în ultimele două săptămâni. Câteva state precum California, Texas și în special Florida, care a atins miercuri un nou record de decese (216), au trebuit să oprească redeschiderea activității lor.

La Washington, un ales republican reticent să poarte o mască în Congresul SUA s-a dovedit pozitiv pentru Covid-19 miercuri, în timp ce se pregătea să plece în Texas cu președintele Donald Trump.

În Brazilia, a doua țară în care Covid-19 ucide cel mai mult în lume după Statele Unite, bilanţul a crescut, miercuri, la 90.134 de morți și a fost înregistrat un număr foarte mare de noi contaminări într-o singură zi, 69.074, conform Ministerul Sănătății. Datele oficiale sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât par subestimate în ochii oamenilor de știință, în timp ce țara efectuează foarte puține teste.

Peru a trecut de 400.000 de cazuri miercuri (400.683 după 5.678 de noi infecții înregistrate într-o singură zi) și a înregistrat 204 decese suplimentare în 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății.

În Paraguay, guvernul a restabilit o carantină aproape totală în Ciudad del Este, al doilea oraș ca mărime al țării, la tripla frontieră cu Brazilia și Argentina, din cauza răspândirii infecțiilor cu coronavirus, provocând furia populației locale.

În Bolivia, un al optulea ministru a fost testat pozitiv pentru coronavirus, miercuri. Numărul total de decese de la începutul epidemiei este de 30.238, 19.723 în spitale și 10.515 în unitățile sociale și medico-sociale (Ehpad), precizează DGS într-un comunicat de presă.
Numărul de pacienți cu o formă severă de Covid-19 spitalizați la terapie intensivă continuă să scadă, cu 380 de pacienți în cauză, cu cinci mai puțin decât marți.

„Proporția testelor pozitive crește la 1,4% și există o creștere semnificativ mai mare în rândul adulților tineri. Deşi au un risc scăzut de a dezvolta o formă gravă a bolii, tinerii pot ajuta la răspândirea virusului dacă nu respectă măsurile de barieră și își infectează rudele, părinții, bunicii și persoanele fragile”, avertizează Direcția Generală a Sănătății (DGS).

Prima estimare a administrației Trump va fi publicată joi, 30 iulie, iar cifra PIB-ului se anunţă uluitoare: între -35%, conform consensului analiștilor, și -37%, potrivit Fondului Monetar Internațional (FMI).

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te