O româncă a înduioșat Italia spunând că a fost aruncată pe străzi de Revelion. Adevărul e altul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.01.2023 - 17:29
O româncă a înduioșat net-ul spunând că a fost aruncată pe străzi de Revelion. Adevărul: A furat. / Foto: Marco Mazzella, Facebook

O badantă româncă care avea grijă de o italiancă de 95 de ani a înduioșat Internetul spunând că a fost lăsată pe străzi de familia bătrânei chiar în ajunului Anului Nou și nu are bani să se întoarcă în România.

SHARE

 „Povestea” româncei este, însă, cu totul alta. Este acuzată de furt.

Înainte de Revelion 2023, pe 28 decembrie, presa italiană a mediatizat cazul unei badante de origine română ce avea grijă de o italiancă de 95 de ani în localitatea Alghero, din provincia Sassari, Sardinia, devenit viral pe rețelele de socializare, după ce Marco Mazzella, proprietarului agenției „Dune Viaggi” de unde femeia și-a cumpărat bilet de avion spre România, a lansat un apel pe Facebook, povestind cum aceasta a fost aruncată pe străzi de familia bătrânei. 

„Am emis un bilet pentru o doamnă româncă rămasă pe drumuri. Primul zbor este pe 1 ianuarie și nu are unde să stea, vrea să rămână până la acea dată aici, în frig, în fața agenției. Sunt dispus să o ajut cu bani, cazările pentru Anul Nou sunt pline. Anunțați-mă cine mă poate ajuta, dar, în special, cine o poate ajuta pe ea”, a postat Marco Mazzella pe Facebook. 

Citește și: Un șofer de a adormit la semafor în noaptea de Revelion. A fost trezit de polițiști, era beat criță

„Nu știu ce a făcut atât de rău doamna aceasta pentru a fi dată afară din casă de către patroni (era badanta lor). Cred însă că este nevoie de cruzime ca să lași în frig o femeie până la 1 ianuarie, în mijlocul străzii. În noaptea aceasta va fi găzduită de hotelul Soleado și va primi o pizza caldă și apă (oferite cu amabilitate de hotel). Pentru mâine s-a oferit o doamnă s-o găzduiască. Imaginea este crudă, dar poate va face unele persoane să reflecteze”, a scris, apoi, Marco Mazzella, atașând și o imagine cu românca. 

„Povestea” badantei românce lăsată pe străzi înainte de Revelion e, însă, cu totul alta. A furat și a amenințat că se sinucide

Fiica italiencei de 95 de ani de care avea grijă românca a declarat pentru Agrigento Notizie că aceasta a fost dată afară din casă, după ce ar fi furat un lanț de aur de la gâtul bătrânei și a ascuns în grădină trei saci cu haine, obiecte scumpe și bijuterii din aur. 

„Când a venit la noi nu avea aproape nimic în valiză, nici măcar lenjerie intimă. I-am cumpărat noi, inclusiv pijamale și papuci. M-a impresionat imediat teatralitatea ei și apoi faptul că nu a vrut să iasă niciodată. Avea două ore libere pe zi, dar dorea să stea mereu în acasă. Și acum îmi explic de ce. (...)

Citește și: Celebrul pilot și cascador Ken Block, alias „Gymkhana”, a murit într-un accident cu snowmobilul

De la gâtul mamei lipsea un lanț de aur alb cu o cruce strălucitoare. Nu l-a scos niciodată de la gât, motiv pentru care m-am mirat când nu l-am mai văzut și am întrebat-o pe badantă dacă știe unde este. Nu a putut să-mi dea un răspuns și am rugat-o să-l caute când are timp. Camerele video, în mod ciudat, nu au imortalizat-o niciodată în timp ce căuta lănțișorul, așa cum o rugasem. Apoi, în mod ciudat, una dintre aceste camere a încetat să funcționeze. I-am spus că eu cred că ea a furat lănțișorul și deodată a pus mâna pe un cuțit de bucătărie, l-a întors spre ea și a amenințat că se va sinucide. Am sărit să o opresc, iar fata mea a fugit și a sunat la poliție. Am concediat-o imediat, a plecat cu polițiștii”, a declarat fiica bătrânei.

În fața polițiștilor, badanta româncă care lucra pentru familia din Italia din noiembrie 2022 a mărturisit că a furat mai multe obiecte de mare valoare și a predat agenților două ceasuri de aur, un colier și o broșă pe care le ascunsese.

Iar în grădina casei, au fost găsiți trei saci cu haine și obiecte scumpe. 

„Erau de toate înăuntru: blănuri, paltoane cu guler de nurcă, argintăria mamei, genți din piele de crocodil, ceasuri vechi, pulovere de cașmir și multe altele. Nu ne venea să credem ceea ce vedeam! Și când te gândești că a ajuns la noi dezbrăcată…”, a mai declarat fiica italiencei de 95 de ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te