VIDEO Putin pregătește o nouă ofensivă asupra Kievului. Donbas e doar „programul mic”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.05.2022 - 19:05
Kremlinul pregătește o nouă ofensivă asupra Kievului. Donbas e doar „programul mic” / Profimedia

Kremlinul discută din nou despre un posibil asalt asupra Kievului și speră în continuare la o victorie pe scară largă în războiul împotriva Ucrainei, scrie site-ul rusesc Meduza, care citează două surse apropiate Kremlinului și una direct din Administrația prezidențială.

SHARE

Potrivit surselor Meduza, în ciuda faptului că performanțele armatei ruse nu corespund planurilor inițiale ale Moscovei, Kremlinul discută din nou despre un posibil asalt asupra Kievului și chiar speră într-o victorie totală.

În cadrul blocului politic intern al Administrației prezidențiale ruse, pe fondul avansării trupelor ruse în Donbas, a apărut din nou speranța că Moscova ar putea „duce războiul din Ucraina la victorie" în câteva luni.

Potrivit Meduza, Kremlinul consideră că întregul teritoriu al regiunilor Donețk și Lugansk capturat de către trupele ruse este „programul minim" pentru declararea victoriei la sfârșitul lunii mai 2022.

„Programul maxim” este în continuare definit ca fiind preluarea controlului asupra Kievului. Potrivit surselor Meduza de la Kremlin, conducerea de vârf a Rusiei nu a renunțat la acest obiectiv.

Citește și

Putin, lui Macron: „Violențele se vor agrava. Voi prelua toată Ucraina”

Putin a renunțat la „succesor”. Nu are încredere în nimeni și vrea să conducă până la ultima suflare

„Îi vom rupe pe ucraineni. Cel mai probabil, totul se va termina până în toamnă", a declarat o sursă, care a subliniat că astfel de năzuințe sunt împărtășite pe scară largă în conducerea partidului Rusia Unită.

Nu se știe care este poziția conducerii Ministerul rus al Apărării la perspectivele unui atac asupra Kievului, fără o mobilizare generală în Rusia. Kremlinul se teme să facă un astfel de pas, deoarece ar putea provoca o revoltă a populației.

Însă Kremlinul se îndoiește că țările occidentale vor continua să sprijine Ucraina pe scară largă cu finanțe și arme dacă războiul se prelungește.

„Mai devreme sau mai târziu, Europa se va sătura să ajute. E vorba de bani și arme de care au nevoie ei înșiși. Mai aproape de toamnă, va fi necesar să se ajungă la un acord cu Rusia privind gazele și petrolul înainte de începerea frigului", a declarat una dintre surse.

La 11 mai, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că Rusia intenționează să captureze Kievul, să creeze o nouă entitate statală și să o încorporeze în cadrul Federației Ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.