Președintele Klaus Iohannis: „Susțin cota unică. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.06.2022 - 21:12
Iohannis, palmă pentru Ciolacu: „Susțin cota unică. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populistre”/FOTO: Facebook/Administratia Prezidentiala

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Summitul NATO că nu „are niciun sprijin” pentru „ieșiri populistre și afirmații de televizor”, ca reacție la afirmațiile lui Marcel Ciolacu privind implementarea impozitării progresive.

SHARE

Șeful statului s-a declarat un susținător al cotei unice de impozitare și poziția pe care a adoptat-o și premierul Nicolae Ciucă referitor la modificarea Codului Fiscal.

Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor cum că se va face totul pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine.

Citește și: VIDEO NATO pune 300.000 de soldați în stare de alertă maximă din cauza amenințării Rusiei

Trăim vremuri grele. Situația nu se va ameliora peste noapte și cred că abordarea guvernului, care e una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget e una care va avea susținerea mea”, spune Klaus Iohannis.

Citește și: VIDEO UE a început livrarea a 90 de camioane off-road pentru a sprijini armata Ucrainei. Cât costă

„În ce privește discuția care acum cred nu mai e chiar oportună, despre tot felul de plafonări, taxe, impozite și așa mai departe, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor. Deci în fapt, chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul Ciucă mi se pare și posibil și de bun simț”, conchide Iohannis.

„România poate rămâne cu taxa unică, dacă vrea să se compare cu Rusia, în timp ce 99% dintre ţările europene au impozitare progresivă”, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„E o discuţie. Eu mi-aş dori să ieşim din zona de sloganuri, din zona «dacă se scoate taxa unică», care, să mă iertaţi, dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, vedem ca 99% din ţările din Europa au impozitare progresivă. Impozitarea progresivă (…) nu va fi implementată nici anul acesta şi cred că nici anul viitor. Dar este o bază de discuţie şi ştiţi că porneşte digitalizarea de la ANAF (…) pentru ca trebuie ceva integrat. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că «distrugem mediul de afaceri». N-am văzut mediul de afaceri distrus niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă”, a declarat Ciolacu, la Parlament.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te