India ia în calcul o acțiune militară dacă Beijingul invadează Taiwanul. Marina, o forță uriașă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.09.2023 - 09:05
India analizează opțiunile militare în caz că Beijingul invadează Taiwanul. Marina, o forță de temut - Foto: newindianexpress.com (imagine cu caracter ilustrativ)

India analizează opțiunile militare în caz că Beijingul invadează Taiwanul. Marina, o forță de temut. Armata indiană are „răspunsuri” în cazul în care adversarul apropiat China lansează o invazie la scară largă a Taiwanului.

SHARE

India analizează opțiunile militare în caz că Beijingul invadează Taiwanul. Marina, o forță de temut.

SUA presează națiunea cu privire la pașii pe care i-ar lua în cazul unui război între țările vecine,, un scenariu foarte real, având în vedere pregătirile și declarațiile Chinei.

India analizează opțiunile militare în caz că Beijingul invadează Taiwanul. Marina, o forță de temut

Potrivit a doi înalți oficiali indieni, studiul va examina impactul mai larg al potențialului război, care ar implica SUA și aliații săi.

De asemenea, va evalua diferite scenarii de război pentru a ajuta New Delhi să ofere „opțiuni” adecvate în cazul în care apare un conflict.

Dacă războiul este scurt, unii comandanți militari indieni sunt de părere că declarații puternice de condamnare ar putea fi un răspuns suficient.

Însă este puțin probabil să fie o lovitură scurtă, scenariul cel mai realist fiind un război ca invazia Rusiei în Ucraina.

Studiul, care se desfășoară de șase săptămâni, a oferit cel puțin un răspuns concret la un conflict armat din Asia, anume că India ar putea servi ca un centru logistic pentru a oferi servicii de reparații și întreținere a navelor și aeronavelor aliate.

Guvernul indian ar putea ajuta, de asemenea, să furnizeze hrană, combustibil și echipamente medicale unităților străine care luptă împotriva Beijingului.

Alte opțiuni vor fi prezentate prim-ministrului indian Narendra Modi și altor lideri politici „cât mai curând posibil” pentru a pregăti armata dacă va fi nevoie, potrivit thedefensepost.com.

Pe lângă explorarea potențialelor răspunsuri, studiul examinează și un scenariu mai extrem pentru India, în care este implicată direct într-un război.

New Delhi și Beijing au relații tensionate din cauza ciocnirilor mortale de-a lungul graniței lor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, consideră că presiunea Washingtonului asupra Indiei cu privire la răspunsul său la un potențial război China-Taiwan nu face decât să creeze mai multe tensiuni și să provoace confruntări.

Fostul oficial al Consiliului de Securitate Națională al SUA, Lisa Curtis, a spus că India ar trebui să nu se implice militar.

Armata Indiei deține două portavioane și zeci de escadroane aeriene

Dar dacă, totuși, s-ar implica, greutatea răspunsului său miliar va sta în Marină. Aeasta a fost desfășurată în principal pentru a menține libere și deschise rutele comerciale maritime ale Indiei.

În prezent, principalul rol al Marinei Indiei este să acționeze pentru a descuraja sau a elimina orice amenințări sau agresiuni împotriva teritoriului, oamenilor sau intereselor maritime ale Indiei, atât în război, cât și în pace.

Brațul aerian naval al Marinei Indiene operează în prezent 21 de escadroane aeriene, portavionul INS Vikramaditya cu capacitatea de a transporta peste 30 de avioane, inclusiv MiG 29K, Kamov 31, Kamov 28, Sea King și elicoptere HAL-Dhruv și Chetak construite în țară.

Citește și: Atacul Chinei asupra Taiwanului, „iminent”. Xi nu are timp de pierdut până se înarmează Japonia

Marina indiană achiziționează, de asemenea, 24 de elicoptere multirol Lockheed Martin MH-60R în cadrul vânzărilor militare străine din SUA.

Are două portavioane în serviciu activ, INS Vikramaditya, și INS Vikrant, construit local, lansat la 2 septembrie 2022.

Marina operează în prezent două distrugătoare Visakhapatnam, trei Kolkata, trei Delhi și trei distrugătoare de rachete ghidate de clasă Rajput.

Citește și: VIDEO Japonia construiește cea mai mare navă de luptă multirol pentru a contracara China

În plus față de distrugătoare, marina operează mai multe clase de fregate, corvete din clasa Kamorta, Kora, Khukri, Veer și Abhay.

Tancurile de reaprovizionare, din clasa Jyoti - INS Aditya și noul tanc de flotă din clasa Deepak ajută la îmbunătățirea rezistenței marinei pe mare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te