VIDEO Haos în Marea Britanie, mai ales în Londra, din cauza ninsorilor, gheții și ceții

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.12.2022 - 14:35

Mii de automobilişti şi pasageri din Marea Britanie au fost afectaţi luni, 12 decembrie, de perturbări importante cauzate de îngheţ şi ninsori mai ales în zona Londrei, unde aeroporturile şi-au închis temporar pistele.

SHARE

Aeroportul Stansted mai ales, situat în nordul Londrei, folosit în principal de compania low-cost Ryanair, şi-a închis pistele în noaptea de duminică spre luni, în vederea deszăpezirii, şi a avertizat cu privire la eventuale perturbări.

Numeroase zboruri prevăzute luni dimineaţa erau anulate pe site-ul aeroportului, însă pistele erau ”deschise şi complet operaţionale”, a declar AFP aeroportul, precizând că ”unele zboruri pot prezenta întârzieri” din cauza vremii.

Citește și: VIDEO Separatoarele de sens, pentru fraieri. Un șofer oprește în drum și taie dubla continuă

Compania Ryanair a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că, ”din cauza unor ninsori sevre în Regatul Unit, pistele (aeroporturilor) Stansted şi Gatwick (în sudul Londrei) au fost închise temporar în această noapte (de duminică spre luni), perturbând plecarea tuturor zborurilor prevăzute”, relatează News.ro.

Zeci de pasageri blocaţi pe aeroporturi în capitala britanică au postat pe Twitter înregistrări video cu piste acoperite de zăpadă şi avioane blocate la sol. 

Potrivit BBC, peste 50 de zboruri au fost anulate duminică, pe Aeroportul Heathrow, cel mai important în capitala britanică, din cauza unei ceţe îngheţate.

Citește și: Curtea de Conturi: Zero controale la vamă cu scanerele mobile. Au intrat 316.000 camioane în doi ani

Regatul Unit, lovit de un val de frig cu precipitații intense

Luni dimineaţa, circulaţia automobilelor a fost, de asemenea, foarte perturbată pe marile axe din jurul Londrei unde au avut loc ambuteiaje importante, din cauza zăpezii şi a poleiului de pe drumuri.

Duminică seara, automobilişti au rămas timp de mai multe ore blocaţi în vehicule de ninsori, polei şi ceaţă, mai ales în Sussex, în sudul Londrei, unde poliţia a recomandat ”să se deplaseze doar în caz de necesitate”.

Pasagerii trenurilor înregistrau luni dimineaţa întârzieri importante şi anulări, iar unele linii ale metroului londonez erau perturbate.

Compania Southeastern şi-a sfătuit clienţii ”să nu călătorească” luni dimineaţa, din cauză că mai multe linii erau închise o parte a dimineţii, iar unele toată ziua, din cauza zăpezii şi gheţii.

Regatul Unit înregistrează un val de frig deosebit de intens, de mai multe zile, iar temperaturile au coborât până la minus zece grade Celsius în anumite regiuni, dar şi episoade de ninsori şi ger, mai ales în nordul şi sudul ţării, în pofida faptului că agenţia meteorologică MET precizează că aceste temperaturi ”nu sunt neobişnuite acestei perioade a anului”.

MET a publicat buletine de alertă cod galben, ceaţă şi îngheţ în mai multe regiuni, mai ales în sud-est şi sud-vest, dar şi în nordul Scoţiei.

Duminică, patru copii au fost scoşi din apă în stop cardiac şi spitalizaţi în stare critică, după ce au căzut în Lacul îngheţat Solihull, în vestul Angliei.

Potrivit unor martori, copiii se jucau pe gheaţă şi ar fi căzut în apă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te