FOTO „Delincventul în serie”, cu blană și gheare: un urs, surprins spărgând mai multe mașini

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.06.2021 - 15:47
„Delincventul în serie”, cu blană și gheare. / Foto: boston.cbslocal.com

Un urs negru de mari dimensiuni, filmat de camere de securitate în timp ce încerca să urce într-o camionetă, este autorul unei serii de pătrunderi prin efracţie în mai multe automobile din statul american New Hampshire, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

SHARE

Poliţia din oraşul american Thornton a difuzat o înregistrare video care a surprins animalul în timp ce dădea târcoale unui vehicul parcat, înainte de se a ridica pe membrele inferioare şi de a-şi folosi ghearele pentru a deschide portiera, instalându-se apoi cu nonşalanţă pe scaunul şoferului.

Poliţiştii locali bănuiesc că ursul din acele imagini este "un delincvent în serie".

"În ultimele săptămâni, am primit mai multe relatări despre un urs (...) care a pătruns în vehicule pentru a fura alimente sau ambalaje lăsate în interior şi care a provocat pagube considerabile", a declarat poliţia locală într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Premierul ceh, după ce PE a cerut oprirea plăților către firmele sale: Kovesi e un „bici”

"Am avut deja cazuri de urşi care au pătruns în maşini, dar nu ca acesta", a declarat şeful poliţiei locale, Kenneth Miller, pentru Boston Globe. "Este un caz unic", a adăugat el.

Kenneth Miller a dezvăluit pentru televiziunea locală WMUR9 că ursul a distrus bara de protecţie a unui vehicul şi scaunul din faţă al altui vehicul.

Chiar şi fără acele imagini compromiţătoare, anumite indicii duceau spre "delincventul cu blană": o amprentă de urs a fost descoperită în zona în care fusese comisă o astfel de pătrundere prin efracţie, precizează cotidianul Boston Globe.

Citește și: După epurarea din Guvern, pensionarul Toader a vândut rablele și și-a tras mașină de șmecher cu bani

Ursul este încă în libertate, iar presa locală afirmă că animalul nu a cauzat alte probleme în afara celor provocate de înclinaţia lui de a scotoci în interiorul automobilelor.

Poliţia din Thornton a contactat autoritatea pentru vânătoare şi pescuit din New Hampshire şi a cerut populaţiei locale să nu lase în automobile alimente sau deşeuri care ar putea să îl tenteze pe "hoţul cu blană". 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.