Fermierii protestează la Bruxelles. Au blocat străzile și au dat foc la cauciucuri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 01.02.2024 - 12:46
Fermierii protestează la Bruxelles Foto: captură video

La Bruxelles, fermierii au blocat bulevardele înainte de summitul Consiliului European. Ei au dat foc la cauciucuri și amenință că intră în clădirea Parlamentului European.

SHARE

Fermierii furioși protestează în continuare în fața Parlamentului European, după ce ieri au adus tractoarele în Bruxelles și au blocat străzile. 

Ei au dat foc la cauciucuri și amenință că intră în clădirea Parlamentului European. Forțele de ordine s-au mobilizat și păzesc intrările clădirii.

Fermierii protestează la Bruxelles. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine

Fermierii au aruncat joi cu ouă și pietre în Parlamentul European, declanșând incendii în apropierea clădirii și declanșând focuri de artificii pe fondul protestelor pentru a presă un summit al liderilor Uniunii Europene să facă mai mult pentru a-i ajuta cu taxele și creșterea costurilor, scrie Reuters.
 
Citește și: Șoseaua Afumați, blocată de protestul transportatorilor. Ce autobuze au traseul deviat?
 
Protestatarii au încercat să dărâme barierele ridicate în fața parlamentului - la câteva blocuri de locul unde avea loc summitul - dar poliția i-a împins înapoi cu furtunuri de apă. Poliția a lansat și gaze lacrimogene.
 
 
Un oficial local a declarat că o statuie de pe piața unde fermierii erau adunați lângă parlament cu tractoarele lor a fost deteriorată.
 
Marile artere din Bruxelles, inima Uniunii Europene, au fost blocate de aproximativ 1.300 de tractoare, potrivit unei estimări ale poliției. La proteste au luat parte și fermieri din Italia, Spania și alte țări europene.
Personalul de securitate îmbrăcat în echipament antirevoltă a stat de pază în spatele barierelor unde liderii se întâlneau la sediul Consiliului European.
 
Citește și: FOTO Germania, în criză. S-a trezit cu 100.000 de tractoare şi bălegar, pe străzi. Care este motivul
 
Fermierii spun că nu sunt plătiți suficient, sunt sufocați de taxe și reguli verzi și se confruntă cu concurența neloială din străinătate.
 

Protestele fermierilor în Europa

Protestele agricultorilor s-au înmulţit în ultimele săptămâni în Uniunea Europeană, ei fiind nemulţumiţi de restricţiile impuse prin politicile europene privind mediul, de pătrunderea liberă pe piaţă a produselor ucrainene şi de creşterea costurilor, în special ca urmare a sporirii accizelor la combustibili ori a eliminării unor subvenţii. 

Citește și: VIDEO 1.000 de tractoare asediază și blochează Parisul. Ripostă cu 15.000 de polițiști și blindate

 În Franța, fermierii, care protestează de peste două săptămâni, au intensificat presiunea asupra guvernului blocând autostrăzile cu tractoarele în apropierea Parisului și incendiind baloți de fân pentru a bloca parțial accesul la aeroportul din Toulouse, scrie Digi 24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te