De ce se teme Putin de un război cu NATO? „Răspunsul va fi unul copleșitor. Știe ca va pierde rapid”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.03.2024 - 13:19
De ce se teme Putin de un război cu NATO? „Răspunsul va fi unul copleșitor. Știe ca va pierde rapid” - Foto: Profimedia images

De ce se teme Putin de un război cu NATO? Comandantul șef al armatei britanice, Sir Tony Radakin știe adevăratul motiv pentru care dictatorul rus nu vrea să se angajeze într-un război convențional cu NATO.

SHARE

Putin nu-și dorește cu adevărat un conflict cu NATO, deoarece în acest scenariu "Rusia ar pierde rapid", a declarat șeful forțelor armate britanice, Sir Tony Radakin, scrie Business Insider.

De ce se teme Putin de un război cu NATO? „Răspunsul va fi unul copleșitor. Știe ca va pierde rapid”

"Faptul ineluctabil este că orice atac sau incursiune rusă împotriva NATO ar determina un răspuns copleșitor, a spus Radakin.

El a subliniat faptul că președintele rus înțelege acest lucru și din acest motiv, cel puțin în prezent nu intenționează să atace o țară NATO,

"Cel mai mare motiv pentru care Putin nu dorește un conflict cu NATO este că Rusia va pierde. Și va pierde rapid", spune comandantu șef al armatei britanice, potrivit businessinsider.com.

Kremlinul amenință NATO

Anterior, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că un conflict direct între Rusia și NATO ar deveni inevitabil dacă militarii alianței ar apărea în Ucraina.

"În acest caz, nu trebuie să vorbim despre probabilitate, ci despre inevitabilitate. Acesta este modul în care o evaluăm", a răspuns Peskov la o întrebare despre riscurile unui conflict cu NATO.

Scenariul trupelor europene în Ucraina, tot mai posibil

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că țările UE și-ar putea trimite trupele în Ucraina în viitorul apropiat pentru a sprijini Kievul în confruntarea cu Moscova.

Citește și: Pentagon: „Dacă Ucraina pierde, NATO se va lupta cu Rusia”. Încă trei țări trimit trupe în Ucraina

"Astăzi nu există un consens în ceea ce privește desfășurarea de trupe terestre într-o manieră oficială, intenționată și aprobată. Dar nimic nu poate fi exclus în viitor", a declarat Macron după summitul de la Paris, adăugând că o astfel de posibilitate a fost "menționată printre opțiunile" de susținere a Kievului.

Citește și: Rusia va ataca Ucraina cu arme nucleare, amenință unul din șefii Consiliului de Securitate al Rusiei

Într-un discurs halucinant și plin de minciuni susținut joi, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că a provocat războiul din Ucraina, din Orientul Mijlociu și din alte zone lume. 

Citește și: Minciunile lui Putin: "Occidentul a provocat războiul din Ucraina, Orientul Mijlociu și din lume”

"Occidentul a provocat conflictul din Ucraina, din Orientul Mijlociu, în alte regiuni din lume, şi continuă să mintă, uneori fără ruşine, spunând că Rusia intenţionează, vezi Doamne, să atace Europa", a spus Putin.

Reamintim că Vladimir Putin a declanșat cel mai mare război din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial odată cu invazia din Ucraina în februarie 2022. Mai mult, dictatorul de la Kremlin a transmis Statelor Unite o serie de solicitări printre care retragerea aliamentului NATO la granițele din 1997. România a aderat la NATO în 2004.

Putin nu și-a ascuns niciodată dorința că vrea să refacă fostul „imperiu sovietic”, iar țările care au fost până în anii 90 sub jugul Moscovei să revină acum sub influența Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te