Comandantul Armatei Ucrainei neagă ce au afirmat anterior apropiaţii lui Zelenski

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.12.2023 - 10:26
Comandantul Armatei Ucrainei neagă ce au afirmat anterior apropiaţii lui Zelenski - Foto: Profimedia Images

Comandantul Armatei Ucrainei neagă ce au afirmat anterior apropiaţii lui Zelenski. Este conflict deschis între capul Armatei şi şeful statului.

SHARE

Comandantul Armatei Ucrainei neagă ce au afirmat anterior apropiaţii lui Zelenski. Este conflict deschis între capul Armatei şi şeful statului, care oricum se află sub presiunea Rusiei.

Comandantul-șef al Ucrainei, Valerii Zalujnîi, a declarat pe 26 decembrie că Armata nu a depus o cerere oficială, pentru mobilizarea a 500.000 de oameni.

Comandantul Armatei Ucrainei neagă ce au afirmat anterior apropiaţii lui Zelenski

Pe 25 decembrie, David Arahamia, șeful fracțiunii Serviciul Poporului a președintelui Volodimir Zelenski, din Parlament, a declarat că comandamentul militar a înaintat guvernului o cerere de mobilizare a 500.000 de recruți.

Între timp, Zalujnîi a mai spus că militarii au avut un plan privind numărul de recruți mobilizați pentru anul viitor.

„În ceea ce privește acest număr, l-am generat pentru anul următor, desigur, ține cont de acoperirea formațiunilor militare, de noi unități militare, precum și de proiecția pierderilor pe care le putem suferi în anul 2024.

Citeşte şi: Atac lângă Centrala Zaporoje. "Ucraina nu poate fi învinsă", spune şeful armatei, Valeri Zalujnîi

Nu pot divulga cifrele pentru fiecare dintre acești indicatori. Acesta este un secret militar”, a spus el.

Vorbind despre proiectul de lege al Cabinetului, privind modificarea procesului de mobilizare, Zalujnîi a spus că nu este implicat în deciziile despre cine poate fi amânat sau nu de la recrutare.

„Există autorități executive centrale pentru ceea ce se poate întâmpla din acest punct de vedere”, a spus el.

El a subliniat că în legislație vor rămâne două concepte: cineva care este apt pentru serviciul militar și cineva care nu este, în loc să existe şi „parțial apt” - aşa-numitul apt necombatant, din legislaţia românească, incluzând persoanele cu anumite tipuri de dizabilități.

Citeşte şi: Moştenirea imensă americană, pe care o donează şeful armatei Ucrainei, Valeri Zalujnîi

Zalujnîi a cerut stoparea utilizării categoriilor de dizabilități, pentru mobilizare și recrutare. El a spus că comisiile medicale ar trebui să stabilească dacă cineva este apt pentru serviciu, indiferent de categoriile oficiale de handicap.

Zalujnîi a salutat de asemenea ideea citațiilor electronice pentru recruți, pe care ministrul Apărării, Rustem Umerov, a propus-o săptămâna trecută.

„Suntem mulțumiți de orice modalitate care va satisface cererea noastră de personal”, a spus el. Proiectul de lege propune și rotația personalului militar în prima linie, la fiecare șase luni.

Dar Zaluzhnyi s-a opus ideii, deoarece situația de pe front rămâne imprevizibilă și ar necesita dublarea cantităţii necesare de muniție.

Diferit. Cheia - înalta tehnologie

Vorbind despre cum va arăta războiul în 2024, Zaluzhnyi a spus că va fi foarte diferit de 2023. „În secolul 21, dezvoltarea științei, a armelor și a echipamentelor militare va duce, fără îndoială, la schimbări de tactică”, a spus el, conform Kiev Independent.

El a spus că războiul din 2024 „trebuie să difere” de 2023, pentru că altfel „ne putem aștepta să se întâmple ceea ce am scris în articol”.

Zalujnîi se referea la articolul său din noiembrie, din The Economist, în care spunea că conflictul se transformă într-un război de uzură și că singura modalitate de a-l câștiga este prin înalta tehnologie.

„Pentru aproximativ 90% din (problemele războiului) am găsit soluții, care ne vor ajuta să acționăm mai eficient și, mai important, să salvăm viețile poporului nostru”, a spus el.

El a adăugat că „dușmanul nostru nu este departe de noi, puteți vedea ce se întâmplă în ultimele zile, mai ales, că există o competiție destul de uniformă, în ceea ce privește utilizarea tehnologiei, dar nu ne lăsăm bătuți în acest efort. "

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te