Cine e Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume? În România a făcut 6 milioane € profit într-un an

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.01.2024 - 16:49
Cine e Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume? În România are 6 milioane euro profit într-un an - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Cine e Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume? În România are 6 milioane euro profit într-un an. Iată cum a reușit să îl depășească pe Elon Musk.

SHARE

Cine e Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume? În România are 6 milioane euro profit într-un an. Iată cum a reușit să îl depășească pe Elon Musk.

Cel mai bogat om din lume

Bernard Arnault, șeful LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), l-a depășit pe Elon Musk și este acum cel mai bogat om din lume.

Potrivit celei mai recente liste Forbes a "miliardarilor în timp real", valoarea netă a lui Arnault se ridică acum la 207.6 miliarde de dolari, înaintea lui Musk care are o avere de 204,7 miliarde de dolari. 

Săptămâna trecută, Arnault a înregistrat o creștere extraordinară a averii sale: vineri, averea sa netă a crescut cu 22,7 miliarde de dolari.

Citește și: Neuralink, start-up-ul lui Elon Musk, a implantat primul microcip în creierul unui om

20,9 miliarde de dolari într-o singură zi, ceea ce corespunde unui salt remarcabil de 12,3%. În schimb, valoarea netă a lui Elon Musk a scăzut cu 18 miliarde de dolari. (16,6 miliarde EUR) în ziua precedentă, ceea ce corespunde unei scăderi cu 8,1% a averii sale nete.

Această inversare evidențiază dezvoltarea diferită a imperiilor lor de afaceri. LVMH, grupul de bunuri de lux condus de Arnault, are un record în 2023.

A înregistrat un salt remarcabil al vânzărilor 

Cu portofoliul său prestigios de mărci, inclusiv nume bine-cunoscute precum Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi și Tiffany &; Co, conglomeratul a înregistrat un salt remarcabil al vânzărilor, ajungând la un impresionant 86,2 miliarde de dolari. Euro pentru tot anul.

Aceasta reprezintă o creștere semnificativă de 13% față de datele pentru 2022 și depășește semnificativ prognoza analiștilor de 85,74 miliarde euro.

Cea mai puternică creștere a vânzărilor în cadrul LVMH a fost observată în sectorul comerțului cu amănuntul selectiv, care a înregistrat o creștere remarcabilă de 25% față de anul precedent.

Această creștere s-a datorat rezultatelor excelente ale Sephora și creșterii lanțului de călătorii de lux DFS, care a fost favorizat de redresarea călătoriilor internaționale.

Profitul brut al LVMH a ajuns la 59,28 miliarde de dolari. O creștere de 9,4%, iar profitul net a crescut la 15,2 miliarde EUR, o creștere de 8% față de 2022.

„Mărcile noastre sunt extrem de dorite”

Bernard Arnault a oferit o prognoză prudentă, dar optimistă: "În timp ce rămânem vigilenți în contextul actual, intrăm în 2024 cu încredere, susținuți de mărcile noastre extrem de dorite".

Miliardarul francez și-a exprimat, de asemenea, speranța că 2024 va fi un an inspirat și excepțional, subliniind participarea LVMH la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024 de la Paris.

Citește și: Cine sunt și la ce vârstă au ajuns miliardari bogații lumii. Cât de tineri erau Musk și Zuckerberg

Sentimentul pozitiv din jurul LVMH s-a reflectat în performanța acțiunilor LVMH, care au crescut cu 12,81%, la 773,10 euro după anunț. Această creștere semnificativă a fost cel mai mare salt de o zi din octombrie 2008 și a propulsat Arnault în fruntea clasamentului global al bogăției.

LOUIS VUITTON ROMANIA SRL a făcut 31 milioane lei profit în 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te