Cea mai sângeroasă noapte de la începutul războiului: peste 1.000 de soldați ruși au murit

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.02.2023 - 14:38
Artileria ucraineană face victime printre soldații ruși- Foto: Profimedia Images

Ucraina susține că, de la începutul invaziei ruse, armata lui Vladimir Putin a suferit cele mai mari pierderi umane. În ultimele 24 de ore ar fi fost uciși peste 1.000 de soldați ruși.

SHARE

Armata ucraineană a anunțat, marţi, că ultimele 24 de ore au fost cele mai grele pentru trupele ruseşti de la începutul războiului.

Ucraina susține că, într-o singură noapte, 1.030 de soldaţi ai Moscovei şi-au pierdut viaţa. Bilanţul total al pierderilor umane suferite de ruşi a ajuns la 133.190 de morţi, relatează Reuters, citat de News.ro

Această cifră ar reprezenta cel mai mare bilanţ de decese zilnice ale militarilor ruşi de la începutul războiului.

În același timp, Rusia a anunțat că a ucis un număr mare de soldaţi ucraineni în ultimele săptămâni, afirmând că 6.500 au murit doar în luna ianuarie.

Ucraina avertizează că o nouă invazie este iminentă. Rusia ar avea 500.000 de soldaţi pregătiţi pentru un nou asalt
Reuters notează că Ucraina susține că luptele din ultima vreme au fost cele mai sângeroase pentru ruşi, de la începutul invaziei din februarie 2022.

Războiul dintre cele două țări devine din ce în ce mai sângeros. Câmpurile de luptă din estul Ucrainei sunt pline de cadavre, conform sursei citate.

În apropiere de oraşul Mariinka, la aproximativ 30 km de Donetţk, o unitate de puşcaşi ucraineni a tras cu rachete cu ajutorul unui sistem de lansare din epoca sovietică.

„Ţintele ne sunt date fie de către operatorii de drone, fie de către observatorii noştri - ei observă locul unde explodează rachetele noastre. Apoi, ne corectăm direcţia de tragere şi lansăm din nou", a explicat un locotenent din armata ucraineană.

Citește și: Sporuri uriașe la Compania din Primărie care nu te protejează de cutremur. Director: 2.300 lei/lună

În același timp, atât Kievul cât și Occidentul acuză Rusia că a trimis trupe de mercenari în estul Ucrainei în ultimele săptămâni, în speranţa că va putea revendica noi teritorii în preajma datei de 24 februarie, când se împlinește un an de război.

La finalul primului an de război, Moscova se luptă să recâştige teritoriu, în timp ce Kievul rezistă și așteaptă tancurile occidentale pentru a organiza o contraofensivă de amploare în 2023.

Citește și: Alarmele antiaeriene nu au efect în Kherson. Rușii trag cu obuze în clădiri de la un km distanță

După ce Rusia nu a reuşit să captureze Kiev-ul anul trecut şi a pierdut teren în a doua jumătate a anului 2022, în ultimele săptămâni țara s-a lăudat cu primele sale câştiguri teritoriale din ultima jumătate de an.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te