Austria să ştie. Oprim migranţii ilegali. Un sârb a fost prins cu ei, printre gresiile din camion

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.09.2023 - 14:15
Austria să ştie. Oprim migranţii ilegali - Foto: Poliţia de Frontieră

Austria să ştie. România chiar opreşte migranţii ilegali. Un cetăţean sârb a fost arestat preventiv, pentru trafic de migranţi. Peste 100 au fost descoperiţi printre plăci de gresie, piese auto şi alte mărfuri, când încercau să iasă ilegal, din România.

SHARE

Poliţiştii de frontieră de la puncte de trecere a frontierei Nădlac I și II şi Cenad şi ai sectoarelor PF Jimbolia și Lunga au depistat 100 de cetăţeni, din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci mijloace de transport sau pe jos, la frontiera verde, spre Serbia.

Față de unul dintre şoferii vehiculelor, un cetățean sârb, a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

Austria să ştie. Oprim migranţii ilegali

Pe 20.09.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, ITPF Timişoara, polițiștii de frontieră au efectuat formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, pentru un cetăţean sârb de 46 de ani.

Acesta conducea o autoutilitară înmatriculată în Germania și transporta, conform documentelor, canturi de plastic, cu destinația Germania.

Acționând în baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit în compartimentul pentru marfă 25 de cetățeni străini.

Citeşte şi: Traficanți de migranți, arestați în Alba. Îi transportau în cuşti sudate sub şasiul autoutilitarelor

Aceştia fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Fontieră (PF), pentru cercetări. PF a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, India și Vietnam, cu vârste între 25 și 40 de ani, intrați legal, pe teritoriul României.

Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră au început cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii străini ascunşi în autoutilitară.

Şoferul e cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, faţă de care judecătorul de Drepturi si Libertăţi de la Tribunalul Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv, pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Încă un lot de migranți în vama Nădlac II. Peste 90 de cetăţeni străini au încercat să treacă vama

Puţin după miezul nopţii, poliţiştii de frontieră de la Jimbolia și Lunga au depistat în apropierea frontierei cu Serbia 14 cetățeni străini, care se deplasau pe jos și nu își justificau prezența acolo.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal şi au vârste între 20 și 44 de ani. Din primele declarații, a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera, din România în Serbia, pentru a ajunge în vestul Europei.

În ambele situații, străinii au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Un turc, un bulgar şi un ceh

În aceeași zi, la PTF Nădlac II, s-au prezentat pentru formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din țară, un turc, un bulgar și un ceh, aflați la volanul a două ansambluri rutiere, înmatriculate în Turcia, respectiv Bulgaria, și a unei autoutilitare înmatriculate în Cehia.

Șoferii transportau un container modular, gresie și piese auto, pentru societăți comerciale din Germania, Ungaria și Austria. În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiţi ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 59 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului, pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că e vorba despre cetăţeni din Siria, Turcia, Irak, Bangladesh, Nepal, Pakistan și Etiopia, intrați legal în România.

Sirieni

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, PF au controlat un automarfar, înmatriculat în Turcia, condus de un turc, și a descoperit în compartimentul destinat odihnei șoferului două persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că e vorba despre cetățeni din Siria.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră arădeni fac cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, pentru șoferi, și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te