Traficanți de migranți, arestați în Alba. Îi transportau în cuşti sudate sub şasiul autoutilitarelor

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.08.2023 - 20:23
Bărbat încătușat - Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Zece persoane din Alba au fost arestate preventiv, vineri, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Îi transportau în cuşti sudate sub şasiul autoutilitarelor.

SHARE

Zece persoane din Alba au fost arestate preventiv, vineri, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în formă continuată, fiind acuzaţi, de asemenea, că pe durata transporturilor le-ar fi pus în pericol migranţilor viaţa şi sănătatea, adăpostindu-i în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor.

Traficanți de migranți, arestați în Alba. Îi transportau în cuşti sudate sub şasiul autoutilitarelor

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat, joi, cinci percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în formă continuată.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - iunie 2023, bănuiţii ar fi desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, transportare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria, pentru a obţine foloase patrimoniale importante. Totodată, pe durata transporturilor, migranţilor le-ar fi fost pusă în pericol viaţa şi sănătatea, întrucât aceştia ar fi fost adăpostiţi în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, înscrisuri şi sume de bani", se menţionează în comunicat.

Sursa citată reaminteşte că, în urmă cu două luni, în 6 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au depistat în flagrant delict trei persoane, din judeţul Alba, în timp ce transportau şase cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un spaţiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă.

Citește și: Dan Grigore, la 80 de ani. Refuzat la școala de muzică, interzis de Elena Ceaușescu pe scenele lumii

"Din cercetări a rezultat că cei 6 migranţi ar fi fost preluaţi din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuţi fraudulos frontiera de stat, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei, contra a 3.000 de euro/migrant", se arată în comunicat.

În anul 2022, cele trei persoane depistate în 6 iunie în flagrant delict, împreună cu alte patru persoane din judeţul Alba, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus vineri arestarea preventivă a celor 10 bănuiţi, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea s-a realizat cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te