Australia şi Coreea de Sud înăspresc restricţiile în încercarea de a opri răspândirea Covid-19

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.08.2021 - 13:03
Australia şi Coreea de Sud înăspresc restricţiile în încercarea de a opri răspândirea Covid-19/FOTO: Unsplash
Australia şi Coreea de Sud înăspresc restricţiile în încercarea de a opri răspândirea Covid-19/FOTO: Unsplash

Două milioane de australieni vor fi în carantină încă două săptămâni, au anunţat vineri autorităţile, în timp ce Coreea de Sud prelungeşte şi înăspreşte restricţiile în vigoare.

SHARE

Până la finalul lunii septembrie, Sydney se va afla în carantină, iar autorităţile au impus o restricţie de mobilitate pentru 2 milioane de locuitori din cele mai afectate suburbii ale oraşului.

Locuitorilor oraşului le-a fost cerut să rămână în locuinţe de la finalul lunii iunie. Chiar şi aşa, numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat în ultima săptămână, cu 642 de noi cazuri anunţate vineri, după ce cu o zi înainte fuseseră raportate 681.

„Prezint scuze faţă de marea majoritate a oamenilor din acele comunităţi care acţionează corect, dar pentru sănătatea şi siguranţa noastră trebuie să luăm aceste decizii dificile”, a spus prim-ministrul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, potrivit BBC.

Citește și: Elevi cu note de 3 și 4 la matematică la Evaluarea Națională, admiși în licee de mate-informatică

Ea a adăugat că restricţia de circulaţie pe timpul nopţii, impusă între orele 21:00 şi 05:00, are ca obiectiv reducerea deplasărilor tinerilor, pentru că poliţia a anunţat că noaptea au fost consemnate mai multe cazuri de încălcare a regulilor.

Cei în dezacord cu măsurile spun că există puţine dovezi medicale că restricţiile de circulaţie sunt eficiente în controlarea răspândirii coronavirusului, viziune exprimată şi de Berejiklian luna trecută.

Decidenţii locali au criticat de asemenea autorităţile pentru aplicarea unor măsuri dure în suburbiile sărace din vestul şi sud-vestul oraşului.

Cele mai stricte măsuri vizează locuitorii din 12 zone, care sunt şi comunităţile cele mai diverse din punct de vedere etnic. Oamenii din aceste zone vor avea voie să facă exerciţii fizice în aer liber timp de doar o oră în fiecare zi.

Citește și: Bianca Drăgușanu, justițiară în parcare: „Vin unii cu tocairiciuri (…) Mă-ta știe cum parchezi?”

Australia a înregistrat joi ziua cu cele mai multe cazuri de Covid-19 confirmate de la începutul pandemiei, 754.

În prezent, mai mult de jumătate dintre cei 25 de milioane de locuitori ai ţării trăiesc în carantină, după apariţia unor focare în Melbourne şi Canberra.

Situaţia din Sydney este însă cea mai îngrijorătoare. Întreg statul NSW se află în carantină, dar Berejiklian a spus că restricţiile în afara oraşului vor fi relaxate pe 28 august.

Până în prezent, Australia a înregistrat 971 de decese asociate Covid-19. Mai mult de un sfert dintre australieni sunt acum complet vaccinaţi.

De cealaltă parte, Coreea de Sud a extins restricţiile cu două săptămâni, în efortul de a stopa înmulţirea cazurilor, însă cei vaccinaţi vor beneficia de anumite libertăţi, a anunţat vineri prim-ministrul Kim Boo-kyum.

După şase săptămâni de la intrarea în vigoare a limitărilor stricte în zona capitalei Seul, valul al patrulea de infecţii dă puţine semne de atenuare. Coreea de sud a raportat 2.052 de noi cazuri pentru ultimele 24 de ore, potrivit The Guardian.

Între altele, nu sunt permise adunările mai mari de două persoane după ora 18:00, iar mai nou autorităţile cer localurilor din zona metropolitană să se închidă cu o oră mai devreme, la 21:00, până pe 5 septembrie

Din totalul de 52 de milioane de locuitori, 48,3% au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 21,6% sunt complet vaccinaţi. Autorităţile sud-coreene au ca obiectiv imunizarea a 70% din populaţie până în luna octombrie.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te