A stat încă 20 de ani în închisoare pentru că nu avea unde să se ducă. A fost eliberat forțat

DE Elena Andrei | Actualizat: 20.04.2021 - 20:50

Un argentinian, condamnat pentru crimă, a mai stat în închisoare încă 20 de ani, pentru că nu avea unde să se ducă. Până la urmă, bărbatul, în vârstă de 75 de ani, a fost eliberat cu ordin judecătoresc, împotriva voinței sale.

SHARE

Osvaldo Longobuco și-a încheiat sentința la 8 octombrie 2001. Ar fi putut fi eliberat condiționat cu cinci ani mai devreme, dar nu a aplicat niciodată. A rămas în închisoarea de securitate maximă Sierra Chica, la 300 de kilometri de capitala argentiniană Buenos Aires, declarând autorităților că este fericit în spatele gratiilor pentru că are un acoperiș deasupra capului și mâncare garantată, iar dacă iese, va comite altă infracțiune, ca să fie închis din nou.

Citește și

Se cer pedepse cu închisoarea pentru studenții turci care au protestat împotriva unui rector

Capii clanului Căldăraș, Ghiță, Baloo, Garoafa și Miloș, 45 de ani de închisoare pentru atac armat

 

Longobuco a părăsit închisoarea săptămâna trecută, după ce judecătorul Alejandro Horacio Lugo i-a semnat ordinul de eliberare, argumentând că, „deși închisoarea este locul în care bărbatul se simte în siguranță, are mâncare, un acoperiș deasupra capului și legături sociale,„această încarcerare nu poate continua”.

Cazul a fost expus de cotidianul argentinian Clarin, care a scris că Osvaldo Alejandro Longobuco Calidoni fusese arestat la 28 februarie 1979 și condamnat pentru o crimă agravată 10 luni mai târziu. Victima sa a fost partenera de viață, Elvira Casimira Orellana.

El a susținut că vrea să rămână în spatele gratiilor pentru crima săvârșită „de la început până la sfârșit”. 

În timpul perioadei de peste 44 de ani și șase luni de închisoare i-a fost „tovarăș” notoriul criminal în serie Carlos Eduardo Robledo Puch, poreclit „Îngerul Morții” și „Îngerul Negru”, condamnat la închisoare pe viață pentru 11 crime, o tentativă de crimă, 17 tâlhării și infracțiuni sexuale într-un proces din 1980.

Acesta a ars fața unui complice la un jaf din 1979, care fusese împușcat de un paznic, pentru a îngreuna identificarea lui, dar și-a uitat cartea de identitate în buzunarul acestuia, iar detectivii l-au arestat la scurt timp.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.