În cadrul unui seminar internațional organizat recent pe tema reducerii riscurilor asociate fumatului, experții au îndemnat la unison promovarea celor mai recente descoperiri științifice și a politicilor sustenabile pentru minimizarea efectelor nocive ale fumatului.
O țară importantă din UE interzice fumatul în spațiile publice. De această interdicție nu vor scăpa nici cei care utilizează dispozitive electronice, tutun încălzit sau de vapat. Decizia deja a stârnit controverse, inclusiv din spectrul politic.
Guvernul României se confruntă cu necesitatea de a ne încadra în ținta de deficit de 7% din PIB agreată cu Comisia Europeană, iar discuțiile pe legea bugetului pentru 2021 pun presiune pe identificarea unor soluții imediate.
În condițiile în care majorarea anumitor taxe nu reprezintă o soluţie fezabilă pentru multe state, deoarece acest lucru ar afecta economia, guvernele din regiune au utilizat și se uită la soluții inovatoare pentru a crește veniturile la bugetul de stat.
Ministerul Sănătății (MS)) atrage atenția că tot mai mulți copii și adolescenți între 13 și 19 ani fumează curent țigări electronice și produse din tutun încălzit.