Ce este „boala Nobel” ce-i afectează pe câștigătorii premiului? Deși acești oameni de știință au realizări remarcabile în domeniul lor, ei nu sunt imuni la „derapaje” de gândire și psihologice după ce ajung pe Everestul recunoașterii mondiale a muncii lor.
Cum a ratat Nicolae Ceaușescu Premiul Nobel pentru Pace, în 1978? Una din marile ambiții ale fostului dictator comunist a fost să se aureoleze cu câștigarea prestigiosului premiu. Iar șansa sa era medierea unei păci în Orientul Mijlociu, regiune la fel de tensionată ca și azi.
Jimmy Carter, fost președinte al SUA și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viață la vârsta de 100 de ani. Casa Albă a decretat o zi de doliu național în SUA după moartea lui Carter.
Sfârșitul unei ere: Jimmy Carter, președintele care a schimbat lumea, a murit la 100 de ani. Politicianul a fost recunoscut pentru compasiunea sa în cariera sa și dincolo de aceasta.
Tristețea medicului român refuzat la Nobel. „Dacă făceam aceleași cercetări în SUA, nu eram ignorat”. Deși vrem să credem că știința e un domeniu obiectiv, recunoașterea internațională a descoperirilor făcute în cadrul său rămâne o acțiune cât se poate de subiectivă.